Jan Schets

Beeld: D66 iconen

Motivatie

  • 70 jaar
  • Amsterdam
  • Westervoort
  • Hij/hem

Na mijn pensionering heb ik meer tijd om mij in te zetten voor de gemeente Westervoort. Mede omdat mijn dochters en mijn vier kleinkinderen ook in deze gemeente wonen, wil ik dat ze in de toekomst hier veilig kunnen leven en wonen. Daar zet ik mij graag voor in.
Ik neem mijn kennis en ervaring mee, welke ik in mijn actieve loopbaan heb opgedaan zowel bij de overheid (gemeente en provincie) als in het bedrijfsleven, met name op het terrein van milieu, natuur en infrastructuur.
Daarnaast komen mijn managementervaring en bestuurlijke  vaardigheden goed van pas om in de lokale politiek een rol van betekenis te kunnen spelen.                          

Het Fort Geldersoord nabij De Schans en de aansluitende uiterwaarden. Mooi ontwikkeld natuurgebied met veel verschillende vogelsoorten. De Hondsbroeksche Pleij is het leefgebied van meer dan 150 verschillende vogelsoorten.  Ik ga daar graag vogels spotten.                                             

De infrastructuur voor het langzaam verkeer kan nog worden verbeterd. Door het toenemend aantal verschillende soorten rijwielen (scooters, e-bikes, bakfietsen,  Fatbikes, Speed Pedelec) zijn de verschillen in snelheden zodanig toegenomen dat een herziening van deze infrastructuur nodig is om de veiligheid van deze weggebruikers te verbeteren.
 
Economie wint vaak van duurzaamheid. Dat kan en moet anders. Ik wil daarom volop inzetten op duurzaamheid. Uiteindelijk zal dat onze gezondheid, leefomgeving en dus ook onze economie op termijn vooruit helpen.
 
Zorgen voor voldoende speelgelegenheid voor de jongeren, ook in de nieuw te ontwikkelen woonwijken.

Al sinds mijn 18e stem ik op D66 (op enkele strategische uitzonderingen na). Ik voel mij aangetrokken tot deze partij, omdat veel denkbeelden overeenstemmen met mijn eigen ideeën over een samenleving waarin iedereen zich kan ontwikkelen. Onderwijs en vernieuwing zijn daarin kernwoorden. Vroeger “het redelijk alternatief” genoemd, maar in de huidige tijd een partij welke een houvast biedt voor een stabiele samenleving met een visie over klimaatadaptatie, duurzaamheid en andere belangrijke (sociale) thema’s die garant staan voor een gezonde toekomst.

Naast boeken over de relatie tussen mens en natuur, lees ik (vooral in de vakantie) ook graag misdaadromans.                                               

Posttheater Arnhem, diverse cabaretvoorstellingen. Vernieuwend cabaret kan soms heel inspirerend zijn.