Marina Veldman

Marina Veldman - Beeld: Huup Hollands

Over Marina

  • 73 jaar
  • Kunrade

Ik ben lid van D66 Voerendaal sinds 2009

Woonachtig ik het mooie Voerendaal sinds 1974 samen met mijn man Michel . Ons gezin bestaat uit ons en onze dochter die tezamen met haar gezin is uitgevlogen naar een eigen stekkie, waar wij mogen genieten van onze kleinzoon en kleindochter.
Studeren en werken deed ik jaren maar nu geniet ik van alle leuke hobby’s die ik doe.

Bij D66 was ik jaren commissielid en 3 jaar raadslid. Mijn grootste voorbeeld hierin was Anny Winthagen niet alleen als mensenmens, vakvrouw op politiek gebied en ver daarbuiten. Maar ook als vriendin, zeker in een periode van ziek zijn, er voor mekaar zijn. Jeugd en jongeren werk, de ouderen en het verenigingsleven waren mijn onderwerpen in de commissie samenleving.

Mijn allergrootste hobby is dat ik al vele jaren het Zomerfestival Voerendaal mag mee organiseren met twee dames, onder de vlag van IBA. Hier steek ik vele uren in maar krijg ook veel respons terug van verenigingen, burgers en sympathisanten. Het geeft heel veel voldoening dit te mogen doen en beleven.

Voor Stichting KUNO ben ik als  bestuurslid actief. Het beleven van de vele activiteiten, de mooie wandeling van Voerendaal naar Aken en de tweede wandeling van Aken naar Voerendaal  in samenwerking met VISIT Zuid Limburg.

Het verenigingsleven daar ga ik al jaren voor en voor hen die dat willen ben ik een luisterend oor. Dit is gegroeid uit de samenwerking met de toenmalige verenigingsondersteuner. Het grote voorbeeld hierin is Tutta Musica met de verschillende koren. Hier mag ik als adviseur niet alleen van genieten, maar ook samen met het bestuur aan werken dat de koren succes mogen blijven beleven.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

In deze mooie gemeente houd ik het meest van de natuur.
Een van de mooiste plekjes daarin is de Bernardushoeve waar we volop genieten van het mooie landschap .

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Dat de Gemeente Voerendaal mag uitgroeien tot een nog mooiere , duurzamere en bloeiende gemeente vol verenigingsactiviteiten.

Dat er voor de jeugd tot en met de ouderen meer woningen mogen komen, zodat wij een mooie bevolkte gemeente mogen blijven.