Huup Hollands

Huup Hollands - Beeld: Huup Hollands

Over Huup

  • 73 jaar
  • Gulpen
  • Klimmen

Alweer meer dan dertig jaar woon ik met mijn gezin in Klimmen, van waaruit ik gewerkt heb bij Gemeente Heerlen en Provincie Limburg. Mijn kinderen zijn opgegroeid in een mooie gemeente in het hart van Zuid-Limburg met alle voorzieningen in de directe nabijheid.

Ik ben opgeleid tot planoloog en heb in mijn beroep gemeente- en provinciebestuur geadviseerd op beleidsterreinen zoals ruimtelijke ordening, stedelijke planning, woningbouw, mobiliteit en verkeer en vervoer. Een lidmaatschap van een politieke partij heb ik van uit mijn beleidsadviesrol nooit overwogen, maar vanaf mijn pensioen wilde ik graag de andere kant van het beleid maken ervaren.

Het rapport van de Club van Rome van een halve eeuw geleden, met zijn rekenmodellen en simulaties om de lange termijn toekomst te schetsen en daarvoor te waarschuwen, heeft mij altijd geïntrigeerd. Het is dan ook niet verrassend dat ik aansluiting heb gevonden bij D66, een partij met standpunten op het gebied van duurzaamheid die me aanspreken. Naast de duurzaamheidsagenda spreken mij van D66 vooral ook de sociaal-liberale denklijnen aan om mijn eigen politieke positie te kiezen.

Eind 2019 ben ik lid geworden van D66 landelijk. Daarna duurde het niet lang tot de voorzitter van D66 Voerendaal mij vroeg om ook bij de lokale afdeling in de keuken te komen kijken. Laagdrempelig ben ik vanaf dat moment met de D66 fractie in de gemeente Voerendaal gaan meedenken over hoe de D66 visie in lokaal beleid te vertalen. En dat ervaar ik als een inspirerende activiteit, zeker ook tijdens en na een pandemie, die ons er nog meer bewust van maakt dat ‘de panelen verschoven moeten worden’.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Vrouwenheide: hooggelegen met mooie windmolen en prachtige vergezichten op stad en land.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Schitteren als je woonplek tussen Heuvelland en Parkstad met alle voorzieningen op steenworp afstand.