Twee nieuwe bestuursleden Mr. Hans van Mierlo Stichting


Twee nieuwe bestuursleden Mr. Hans van Mierlo Stichting
 
Sandra Phlippen en Joost Röselaers zijn toegetreden tot het bestuur van de Mr. Hans van Mierlo Stichting. Met collega- bestuursleden Menno Snel en Serhat Özasik zullen Phlippen en Röselaers zich toeleggen op de voornaamste taken van het bestuur, zoals de vaststelling van het jaarprogramma en het beheer en de wijze van besteding van de fondsen van de Mr. Hans van Mierlo Stichting.
 
Menno Snel, bestuursvoorzitter: “Ik ben heel blij dat Sandra en Joost ons komen versterken en vanuit hun eigen expertise een bijdrage zullen leveren. Sandra legt in haar werk met grote regelmaat de verbinding tussen actuele maatschappelijke thema’s zoals klimaatverandering of ongelijkheid en de rol van de overheid in ons economische systeem. Joost was al eerder betrokken bij de Mr. Hans van Mierlo Stichting als hoofdredacteur van Idee. Hij is in het publieke debat een pleitbezorger voor waardegedreven politiek.” 
 
Sandra Phlippen: “Ik zie ernaar uit om mee te denken op de grote, wezenlijke thema’s die de Stichting oppakt. Over wat er in Nederland gebeurt en hoe het beter kan op allerlei terreinen. De jonge multidisciplinaire groep mensen in de Stichting straalt veel energie uit. Ik heb zin om met hen aan de slag te gaan.”  
 
Joost Röselaers: “Onze samenleving en politiek hebben dringend denktanks nodig om de verbeelding te prikkelen en nieuwe ideeën aan te reiken. Ik ben onder de indruk van de onderzoeken en ideeenvorming vanuit de Mr. Hans van Mierlo Stichting. Het is een grote eer om als bestuurslid een bijdrage te mogen leveren aan de versteviging van de Stichting.”
 
Over Sandra Phlippen
Phlippen is hoofdeconoom bij de ABN AMRO en combineert deze functie sinds januari dit jaar met een bijzonder hoogleraarschap Duurzaam Bankieren aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit Groningen.
Ze is actief in het publieke domein door regelmatig te schrijven voor kranten en te gast te zijn bij Nederlandse en internationale televisie- en radio-uitzendingen.
 
Over Joost Röselaers
Joost Röselaers is predikant van Vrijburg in Amsterdam-Zuid en is actief in verschillende besturen. Tot 2021 was hij hoofdredacteur van Idee, het tijdschrift van de Mr. Hans van Mierlo Stichting. Regelmatig draagt hij bij aan het publieke debat, zoals via opinies en beschouwingen in kranten en tijdschriften.