Podcast Appèl Aflevering 62: Rechten voor de natuur?

Op deze pagina vind je de laatste aflevering van onze Podcast Appèl. Hier luister je alle afleveringen van Podcast Appèl.

Podcast Appèl

Aflevering 62: Rechten voor de natuur?
Een advocaat die een rechtszaak aanspant namens een rivier, een natuurgebied of een berg: dit klinkt misschien surrealistisch, maar er gaan steeds meer stemmen op om ook de natuur rechten te geven. De natuur zou daarmee niet langer in dienst komen te staan van de mens: het vervuilen van een rivier zou net zo zeer strafbaar worden als het schaden van een medemens. 

In deze aflevering van Appèl praten Suzanne van den Eynden en Daniël Schut met twee pleitbezorgers van rechten voor de natuur. Jurist Jessica den Outer is werkzaam als consultant, schrijver en spreker op het gebied van rechten voor de natuur. Zij werd in 2019 door de VN erkend als een ‘Earth-centred law expert’. Binnenkort verschijnt haar boek Rechten voor de natuur bij uitgeverij Lemniscaat. Milieu- en mensenrechtenjurist Jan van de Venis is eigenaar van advocatenbureau Just Law dat zich met name richt op mensen- en natuurrechten. Ook is hij waarnemend ombudsman voor toekomstige generaties en Rights of Nature-expert bij de VN. 
 
Te gast:
Jessica den Outer, jurist, werkzaam als consultant, schrijver en spreker op het gebied van rechten voor de natuur. Zij werd in 2019 door de VN erkend als een ‘Earth-centred law expert’. Binnenkort verschijnt haar boek Rechten voor de natuur bij uitgeverij Lemniscaat. Jan van de Venis, eigenaar van advocatenbureau Just Law dat zich met name richt op mensen- en natuurrechten. Daarnaast is hij waarnemend ombudsman voor toekomstige generaties en Rights of Nature-expert bij de VN. 
 

Presentatie:
Daniël Schut en Suzanne van den Eynden.

Beluister deze afevering via Spotify
Beluister deze aflevering via Transistor.fm

Wil je meer afleveringen van onze podcast Appèl luisteren? Klik dan hier.

Beeld: Puck van den Berg