Veertien missies voor Europa: nieuwe denkers over een vrije, gelijke en democratische toekomst

Beeld: Veertien missies voor Europa: nieuwe denkers over een vrije, gelijke en democratische toekomst

De gevolgen van klimaatverandering, de oorlog op het Europese continent en de groeiende ongelijkheid: de Europese Unie staat voor immense vraagstukken. Hoe willen we de toekomst van Europa vormgeven? Wat kan en moet Europees beleid betekenen voor Europeanen? De grote problemen van vandaag vragen immers om gezamenlijke antwoorden.
 
In Veertien missies voor Europa: Nieuwe denkers over een vrije, gelijke en democratische toekomst presenteert een nieuwe generatie denkers vernieuwende ideeën en voorstellen voor een vrije, gelijke en democratische toekomst. 

De auteurs volgen daarbij het voorbeeld van econoom Mariana Mazzucato. Zij stelt dat de Europese Unie missies zou moeten formuleren om tot innovatieve oplossingen voor grote uitdagingen te komen — net zoals bij de maanmissies in de jaren zestig. Veertien missies voor Europa geeft gehoor aan deze oproep. Wat is bijvoorbeeld het belang van sociale investeringen voor gelijkheid tussen Europeanen? En hoe kan een Europese Defensie Unie bijdragen aan onze veiligheid?
 
Met een voorwoord van Sigrid Kaag. Onder redactie van collega’s Thijs van Aken, Suzanne van den Eynden en Afke Groen. 

David BokhorstYasmine BouzoraaJosette DaemenLynn HillaryJustin LindeboomEllen MangnusMarieke MeestersJoris MelmanYf ReykersDaniel ScholtenSven SchreursNynke SchulpVincent StuerTom TheunsLaura de Vries en Birgit Wouters verzorgden de hoofdstukken.