Terrassen Janskerkhof stap dichterbij.

Het Utrechtse college presenteerde vorige week het Plan van Aanpak herinrichting Janskerkhof. Deze maakt het mogelijk om terrassen op het Janskerkhof te realiseren. D66 is erg blij met dit voortvarende college en hoopt dat het plan snel ten uitvoer kan worden gebracht. Raadslid Bram Fokke: “het realiseren van terrassen op Janskerkhof was één van onze speerpunten tijdens de verkiezingen, dus dit plan is een mooie stap in de goede richting.”

Het plan van het college wil het plein weer zichtbaar maken zodat het gebruikt kan worden voor allerlei recreatieve functies. “het gaat niet alleen om de terrasjes, het plein moet ook gebruikt kunnen worden voor theater of andere culturele activiteiten. Op die manier wordt het Janskerkhof echt weer onderdeel van de binnenstad.”
Al in 2008 kwamen de ondernemers rondom het plein met een eigen plan voor herinrichting. D66 vindt participatie erg belangrijk en zal er op toezien dat ideeën van omwonenden, ondernemers en de Universiteit Utrecht meegenomen zullen worden in het uiteindelijke besluit.

Binnenkort zal de gemeenteraad zich over het plan buigen. Het college heeft een aantal mogelijke scenario’s opgesteld, die variëren van het opheffen van een aantal parkeerplaatsen, tot het geheel autovrij maken van het plein.
De conceptnota ‘Plan van aanpak herinrichting 
Janskerkhof’ valt HIER te lezen.