Concretisering plannen terrasjes op het Janskerkhof.

D66 Utrecht is groot voorstander van het plan terrasjes op het Janskerkhof te plaatsen. Helaas gaat het nog steeds om plannen en laat de uitvoering op zich wachten. In het AD/UN van 25 augustus jl. spreekt een horecaondernemer hierover zijn ongenoegen uit. Raadslid Bram Fokke: “ik begrijp de irritatie van de ondernemers. Hun plan is al tijden af maar telkens komt het niet tot uitvoering. D66 brengt hier deze collegeperiode verandering in aan.”

Participatie is een belangrijk instrument volgens D66. Juist daarom is het belangrijk het plan van de ondernemers mee te nemen in de besluitvorming. D66 zal dan ook het voortouw nemen in gesprekken met horeca-ondernemers, omwonenden en andere belanghebbenden om het plan volledig uit te werken.

Helaas is in deze economisch roerige tijden wel terughoudend geboden. Het weghalen van de parkeerplaatsen houdt in dat de gemeente structureel inkomsten zal missen. Tevens moet er nagegaan worden of er voldoende parkeerplek overblijft. Dit mag er echter niet toe leiden dat wederom een collegeperiode voorbij gaat, zonder dat er concrete stappen gezet zullen worden.