Waarom komen horecavoorzieningen Leidsche Rijn niet van de grond?

D66 besteedt zeer regelmatig aandacht aan het tekort aan voorzieningen in Leidsche Rijn. Uit de vele gesprekken met bewoners, de wijkraad, uit wijkraadplegingen blijkt altijd dat er behoefte is aan onder andere horecavoorzieningen. Een leuk restaurant, een gezellige bar, een ontmoetingsplaats. De vraag is er en het aanbod ook. Toch vestigen horecaondernemers zich niet of duurt het erg lang voordat plannen rond zijn.

D66 heeft dan ook aan wethouder De Rijk gevraagd waardoor dit komt. Zijn er belemmeringen vanuit het gemeentelijk beleid? Zijn de huurprijzen te hoog, zijn de eisen die gesteld worden te streng? D66 wil graag meer inzicht hierin en verzoekt de wethouder de raad te informeren over de redenen waarom er met diverse horecaondernemers niet tot overeenstemming kon worden gekomen. Op basis van die informatie is D66 voornemens om in de gemeenteraad te spreken of de kaders voor de gewenste horeca op deze plekken, gewijzigd zou moeten en/of kunnen worden.

De Rijk deed de toezegging dat ze zal nagaan welke rol de gemeente speelt in de vestiging van horecagelegenheden in Leidsche Rijn. Op basis van individuele gevallen wordt staand beleid niet aangepast. Wel wordt binnenkort de horecanota verwacht waarin extra aandacht uitgaat aan horeca in de wijken, waaronder Leidsche Rijn.