We zijn gestart!

Met heel veel trots heb ik de eed op 30 juni afgelegd en ben ik geïnstalleerd als wethouder. Ja en dan…… ? Dan moet je echt aan de bak!

Na een heerlijk zomerreces ben ik eind augustus echt van start gegaan.
Ik moet zeggen dat er enorm veel op me af is gekomen. Werkoverleggen, werkbezoeken, overdrachtsdocumenten, kennismakingsgesprekken, collegevergaderingen, nog meer overleggen en heel veel lezen. 
 
Inmiddels heb ik de eerste raadscycli als wethouder achter de rug en dat is vlotjes verlopen. Ook heb ik wat openingen gedaan. Zo mocht ik de Nationale Monumentendagen in Wenneker Cinema openen en heb ik het 25 jarig jubileum van de Passage afgetrapt. Tijdens deze openingen vind ik het mooi om te zien hoeveel Schiedammers betrokken zijn bij de stad en de stad elk op hun eigen manier aantrekkelijker proberen te maken.
 
Dit is voor mij extra motivatie om de juiste dingen te doen voor de stad. De binnenstad moet levendig zijn en Schiedammers die lang thuis zitten, moeten worden geholpen aan een baan. Daar ga ik me de komende periode voor inzetten.
 
Inmiddels hebben we met het college de conceptbegroting voor 2023 voorbereid en ik kan jullie zeggen: dat was een hele klus. Met de energiecrisis, de oorlog in Oekraïne en de inflatie die toeneemt, is dit niet gemakkelijk. En tja….ook dat hoort bij besturen, maar dat maakt het niet minder leuk.
 
Anouschka Biekman
Wethouder