Jochem van der Drift wint Valentijnsprijs

Beeld: Mariëtta Stoel

De D66 Valentijnsprijs 2022 is gewonnen door Jochem van der Drift. Met zijn 20 jaar is hij de jongste winnaar uit de geschiedenis van de prijs.

De Valentijnsprijs wordt sinds 2010 ieder jaar door D66 Schiedam uitgereikt aan mensen of organisaties die zelf het initiatief nemen tot het verbeteren van hun omgeving. Die zelf de handen uit de mouwen steken, in plaats van naar de gemeente te wijzen.

Tijdens de coronapandemie zat Jochem van der Drift vaker thuis dan hem lief was. In deze periode besloot hij iets te doen aan het zwerfafval in de buurt waar hij woont.
Op eigen initiatief begon hij met het lopen van opruimrondes.

Dit opruimen doet hij nog altijd eenmaal per week.
Maar zijn initiatief, enthousiasme en volharding heeft ook geleid tot een opruimgroep van buurtbewoners, die eenmaal per maand met elkaar eropuit trekt om de buurt schoon te houden.

Los van bovenstaand verhaal doet het D66 extra veel plezier, dat een jongere zich inzet voor zijn omgeving en daarmee buurtbewoners aansteekt met zijn enthousiasme.

Jochem nam, onder toeziend oog van zijn buurtbewoners de prijs, een taart, in ontvangst uit handen van D66 aanvoerder John van Sliedregt.