Overeenstemming coalitieakkoord

Anouschka Biekman en John van Sliedregt

Beeld: John van Sliedregt

Op 24 juni 2022 bereikten de onderhandelaars van VVD, DENK, PvdA, D66 en PS overeenstemming over het nieuwe coalitieakkoord voor Schiedam: “Verder, voor een kleurrijke stad”. D66 vaardigt Anouschka Biekman als wethouder af naar het college.

Fractievoorzitter John van Sliedregt: “Wij zijn blij en tevreden met het bereikte akkoord. Het bevat een mooie combinatie van voortzetting van huidig beleid en nieuwe elementen, die nodig zijn voor de uitdagingen waar Schiedam voor staat.

Tevens is deze coalitie een afspiegeling van een groot deel van de Schiedamse samenleving. Iets dat wij een voorwaarde vonden voor de nieuwe samenstelling.

D66 kijkt terug op prettige onderhandelingen onder leiding van informateur Metin Celik, die wij hartelijk bedanken voor zijn inzet en leiding gedurende de afgelopen weken.

Wij leveren met Anouschka Biekman een gedreven, ambitieuze wethouder. Bovendien de eerste vrouwelijke wethouder van kleur in de geschiedenis van Schiedam en daar zijn we trots op.

Verder zie ik uit naar de samenwerking binnen de nieuwe coalitie, maar ook met de gehele gemeenteraad in de komende jaren”.