Monumentale Bomenlijst is er!

Hij is er: de monumentale bomenlijst!
Afgelopen november, bij de begrotingsbehandeling, herdacht ik dat het inmiddels al 12,5 jaar geleden was, dat het college toezegde deze lijst op te stellen. En ondanks allerlei beloftes en aankondigingen kwam de lijst maar niet. Bizar….

In de afgelopen jaren heb ik diverse malen gevraagd naar en aangedrongen op nakoming van deze toezegging. In november jl. beloofde toenmalig wethouder Ergin dat de lijst, als onderdeel van de Groene Kaart, voor eind april 2024 beschikbaar zou zijn. Ik gaf aan het college aan deze deadline te houden.

En zie daar: de lijst is er! Dank aan wethouder Kahramanoglu voor het werk dat hij hier sinds zijn aantreden in gestoken heeft.
Is de lijst compleet?
Eh…. Nou nee. Er ontbreken volgens mij nog wel wat bomen. Maar het college roept inwoners op bomen aan te brengen, die volgens hen op de lijst thuishoren.
Er is nu in ieder geval een document, dat de komende jaren kan groeien.
En waarmee we vanaf nu in beeld hebben waar in Schiedam bomen staan waarmee extra zorgvuldig omgegaan moet worden. Die vanwege hun speciale status bijvoorbeeld niet zomaar gekapt mogen worden. En daar ben ik blij mee.

John van Sliedregt
Fractievoorzitter D66 Schiedam

Beeld: John van Sliedregt