Een jaar later

Het zomerreces is net begonnen en wat is de tijd hard gegaan. Inmiddels is het een jaar geleden dat het college is geïnstalleerd. Het jaar is letterlijk voorbij gevlogen en ik heb ontzettend veel meegemaakt. Ik ben op werkbezoeken geweest, heb heel veel Schiedammers en ondernemers gesproken. Daarnaast heb ik uiteraard veel openingshandelingen verricht en veel vergaderd met collega bestuurders, partners van de stad en andere organisaties.
 
Als ik terugkijk naar waar ik me samen met het college het afgelopen jaar voor heb ingezet, kan ik met trots zeggen dat we in 2024 gaan starten met de werkbonus. Voor D66 Schiedam een belangrijk punt uit het verkiezingsprogramma. Daarnaast worden er stappen gemaakt op het gebied van diversiteit en inclusie. Schiedam gaat aan de slag met een Inclusie agenda, zodat elke Schiedammer zich echt thuis voelt. De regievoerder inclusie is inmiddels aan de slag en de eerste inclusie lunch heeft ook al plaatsgevonden. 
 
Ook ben ik blij dat de kwartiermakers zijn gestart en mooie ideeën ophalen voor 750 jaar Schiedam. Ik heb al wat leuke ideeën voorbij zien komen van Schiedammers en kijk uit naar een mooie programmering voor de stad. Indien jullie nog ideeën of wensen dan kun je die altijd melden bij de kwartiermakers via [email protected].

Het meest bijzondere van het afgelopen jaar was wel het leggen van de krans tijdens de herdenking 150 jaar afschaffing van de slavernij bij het Rotterdams Slavernij monument op 30 juni.  En de aankondiging naar verdiepend onderzoek naar het Schiedams Slavernijverleden van de familie Pichot.
 
Uiteraard ben ik achter de schermen ook druk bezig met wat andere mooie plannen uit mijn portefeuille die na het zomerreces naar de raad komen. Voor nu kijk ik in ieder geval terug naar een dynamisch, leerzaam en mooi jaar.