Vitaal oud worden

Ben je actief in de zorg of op andere wijze hierin geïnteresseerd? En wil je een mening vormen over wat er staat te gebeuren op het gebied van ouder worden en ouderenzorg in de regio Arnhem-Betuwe-Nijmegen? Kom dan dinsdagavond 6 juni naar de thema-bijeenkomst Vitaal oud worden in de Buitenpoort in Huissen.

Je kunt geen krant openslaan of je leest het: de zorg staat onder druk. Aan de ene kant worden we allemaal ouder en dankzij de wetenschap kan er ook steeds meer, maar aan de andere kant is er een nijpend tekort aan zorgpersoneel en lijkt de zorg onbetaalbaar te worden. Kortom de huidige zorg moet gaan veranderen zodat het toegankelijk en betaalbaar blijft met behoud van kwaliteit. 
 
Wat betekent dit voor de zorg in de regio Arnhem-Nijmegen? Hoe kunnen we vitaal oud worden in het nieuwe zorglandschap? Dat is precies het thema van de themabijeenkomst Vitaal oud worden op 6 juni.

Programma

De avond bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste deel geven drie experts een overzicht van kansen en uitdagingen en een doorkijk naar de toekomstige ontwikkelingen op drie verschillende thema’s.   
Chantal Teunissen – Wethouder gemeente Overbetuwe; Portefeuillehouder Volksgezondheid (Wpg). Thema: Samen vitaal ouder worden.

Bart van den Bemt – Medisch Manager Sint Maartenskliniek/Hoogleraar Personalized Pharmaceutical Care Radboudumc. Thema: Innovatie in de zorg.

Paul van der Weerd – Arts Expertise Centrum Euthanasie. Thema: Palliatieve zorg en euthanasie.

Tijdens het tweede deel van de avond is er de mogelijkheid om, tijdens tafelsessies, uitgebreid met elkaar in gesprek te gaan over deze onderwerpen. Bij elke tafel is een tafelgast aanwezig die ingewijd is in het onderwerp. De samenvatting van de tafelsessies worden gepubliceerd en aangeboden aan de gemeenten in de regio Arnhem – Betuwe – Nijmegen.

Aanmelden

De entree is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt. Meld u dus snel aan via het aanmeldingsformulier op: d66.nl/betuwe/events/zorgdebat/

Tot 6 juni! We kijken uit naar een baanbrekend gesprek met elkaar!