Vitaal oud worden

Ben je actief in de zorg of op andere wijze hierin geïnteresseerd? En wil je een mening vormen over wat er staat te gebeuren op het gebied van ouder worden en ouderenzorg in de regio Arnhem-Betuwe-Nijmegen? Kom dan dinsdag avond 6 juni naar de thema-bijeenkomst Vitaal oud worden in de Buitenpoort in Huissen.

De zaal is open vanaf 19:30 uur.

Beeld: D66

Inleiding

Je kunt geen krant openslaan of je leest het: de zorg staat onder druk. Aan de ene kant worden we allemaal ouder en dankzij de wetenschap kan er ook steeds meer, maar aan de andere kant is er een nijpend tekort aan zorgpersoneel en lijkt de zorg onbetaalbaar te worden. Kortom de huidige zorg moet gaan veranderen zodat het toegankelijk en betaalbaar blijft met behoud van kwaliteit. 
 
Wat betekent dit voor de zorg in de regio Arnhem-Nijmegen? Hoe kunnen we vitaal oud worden in het nieuwe zorglandschap? Dat is precies het thema van de themabijeenkomst Vitaal oud worden op 6 juni.

Programma


vlnr: Bart, Chantal en Paul

De avond bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste deel geven drie experts een overzicht van kansen en uitdagingen, en een doorkijk naar de toekomstige ontwikkelingen over drie verschillende thema’s.   

Chantal Teunissen – Wethouder gemeente Overbetuwe; Portefeuillehouder Volksgezondheid (Wpg). Thema: Samen vitaal ouder worden.

Bart van den Bemt – Medisch Manager Sint Maartenskliniek/Hoogleraar Personalized Pharmaceutical Care Radboudumc. Thema: Innovatie in de zorg.

Paul van der Weerd – Arts Expertise Centrum Euthanasie. Thema: Zorg rondom het levenseinde.

Tijdens het tweede deel van de avond is de mogelijkheid om, tijdens tafelsessies, uitgebreid met elkaar in gesprek te gaan over deze onderwerpen. Bij elke tafel is een tafelgast aanwezig die ingewijd is in het onderwerp. De samenvatting van de tafelsessies worden gepubliceerd en aangeboden aan de gemeenten in de regio Arnhem – Betuwe – Nijmegen.

Reserveren

Natuurlijk is er na afloop gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje. De entree is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt. Meld u dus snel aan via onderstaand aanmeldingsformulier.  

Tot 6 juni! We kijken uit naar een baanbrekend gesprek met elkaar!

Mocht het aanmeldformulier niet werken, stuur dan een mail naar [email protected]

Achtergrond

Na de landelijke verkiezingen is er in het hele land uitgebreid gesproken over verbetering van de zorg. Dit heeft geleid tot een actielijnprogramma Wonen, Ondersteuning en Ouderenzorg. Op 22 december 2022 zijn de resultaten per actielijn gepubliceerd. 

De resultaten zijn te lezen in het rapport: Resultaten per actielijn programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor ouderen.