Jan van Brakel
Burgerraadslid

Jan van Brakel - Beeld: Vincent Cornelisse

Het vertegenwoordigen van een achterban in welke vorm dan ook is “the story of my life“ Dat begon al op mijn dertiende op de middelbare school. Ik ben er nu nog tot groot genoegen mee doende. In de politiek op gemeentelijk niveau. En beroepsmatig in mijn werkomgeving als ondernemingsraad lid.   

  • 58 jaar
  • Heteren
  • Heteren

Als je in de politiek tussen je achterban wil staan en echt iets wil betekenen voor jouw achterban, die je iedere dag ziet, is de lokale politiek echt het platform waar je zijn moet.
Ik wil herkenbaar zijn voor mijn achterban en veel voor hen kunnen betekenen.
 
D66 Overbetuwe staat op de kaart in Heteren. Als D66 ter sprake komt, weet iedereen mij te vinden. Ik vind mijn huidige rol hierin heel prettig. En wil nog door hiermee.

Wat is je lievelingsplek in de gemeente?

Heteren in het algemeen en in het bijzonder de uiterwaarden bij Heteren. Deze zijn iedere dag anders.

Welke kansen zie jij voor de gemeente?

Door te groeien in aantal woningen en economische groei. En samen met Lingewaard een buffer blijven vormen tussen de groeiende steden Arnhem en Nijmegen.

Wat zijn zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Woningbouw realiseren in Heteren-Zuid
  • Plan Klimboom Heteren invullen naar de wensen van het dorp
  • Zoveel mogelijk kernen voorzien van een vorm van openbaar vervoer of het behoud ervan.
  • Waterstof hip maken.

Wat betekent D66 voor jou?

Veel. Een partij waar de individuele keuze belangrijk is. Iets wat ik prettig vind.
Ook het lef om te kijken naar veranderingen die niet direct nodig zijn, maar in de iets verdere toekomst, is mijn dingetje.

Wat is je favoriete boek?

De moed van imperfectie – Brene Brown. Het heeft mij door een vervelende fase in mijn leven gesleurd. Het past bij mij(n stijl). Probeer jezelf te blijven in de huidige wereld. Was en is mijn motto.

Beter Nu – Breng mindfulness in je leven – Rob Brandsma Wees gelukkig in het heden en geniet van alle (klein) moois wat je geboden krijgt.

Wat is je laatst bezochte culturele event?

Optreden van het Duo Harlem Lake in Randwijk najaar 2021, Kleinschalig, persoonlijk, goede muziek ,en een prettige beleving. Muziek is immers emotie.