Jonna Termorshuizen
Raadslid

Jonna Termorshuizen - Beeld: Vincent Cornelisse

Overbetuwe is al een prachtige gemeente, maar samen kunnen we hem nog mooier maken.

  • 38 jaar
  • Moordrecht
  • Elst (Gld)
  • Zij/haar

Sinds 2019 woon ik met mijn man Mike en zoontje Olivier in Overbetuwe en hoewel het al een prachtige gemeente is, geloof ik dat het altijd beter kan en dat we dat alleen samen kunnen bereiken. Ik stel mij verkiesbaar voor de gemeenteraad, omdat ik graag wil bijdragen aan die nog betere gemeente.

We hadden het geluk dat we een huis konden kopen in Elst. Maar het was een lange zoektocht en veel huizen zijn aan onze neus voorbij gegaan. Ik wens iedereen het geluk toe om een huis te vinden in Overbetuwe, want iedereen wil toch een fijne plek om te wonen? Een plek waar je veilig je kinderen kan laten buiten spelen en waar alle voorzieningen die je nodig hebt in de buurt zijn, van supermarkt tot zwembad.
 
Ik denk dat het daarnaast belangrijk is dat de politiek toegankelijk is voor iedereen en dus ook dat het begrijpelijk is voor iedereen. Burgers moeten zich gehoord en begrepen voelen door hun gemeente en door hun vertegenwoordigers. Dat begint al bij ons en bij wie wij zijn. En natuurlijk een duidelijk en leesbaar verkiezingsprogramma, waarin mensen hopelijk terugzien wat voor goeds we willen bereiken voor Overbetuwe en de toekomst.

Wat is je lievelingsplek in de gemeente?

Het strandpark bij Slijk-Ewijk. Je kan er heerlijk wandelen, fietsen en na afloop genieten van een drankje.

Welke kansen zie jij voor de gemeente?

Ik denk dat er meer kansen zijn om binnen de gemeente te bouwen, waarbij we rekening houden met de verschillende wensen, zoals goedkopere koopwoningen en meer sociale huur. En natuurlijk met genoeg ruimte voor groen en recreatie.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Voldoende en goede huisvesting voor iedereen, rekening houdend met verschillende doelgroepen zoals starters en ouderen, maar ook genoeg sociale huur en goedkopere koopwoningen.
  • De afvalophaal en -verwerking kan nog beter in Overbetuwe. Zo wordt bijv. oud papier nog in lossen dozen opgehaald, maar als het hard waait, ligt het door de hele straat.                                                      
  • Veiliger verkeer in Overbetuwe, waardoor men goed kan fietsen door de gemeente en kinderen veilig kunnen buiten spelen.

Wat betekent D66 voor jou?

Bij D66 vertrouwen we op de eigen kracht van mensen. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik dat je veel zelf kan bereiken, als je je zinnen er maar op zet. Maar soms is daar wel een handje bij nodig, een duw in de goede richting, iemand die jouw dat vertrouwen ook geeft.
Ook is D66 heel pragmatisch, we willen het beste voor iedereen en zoeken daarbij naar de beste oplossing, maar die zoeken we in samenwerking met anderen.

Wat is je favoriete boek?

Ik lees graag Fantasy en heb in dat genre niet per se een favoriet. Er zijn zoveel prachtige verhalen, van de boeken van Raymond E. Feist met Magiër tot de Harry Potterboeken van J.K. Rowling. Het is vooral het heerlijke wegdromen waar ik van geniet.

Wat is je laatst bezochte culturele event?

Of je het cultuur noemt is de vraag, maar mijn echt laatste ‘culturele’ event was de Sinterklaasintocht. Mijn zoontje is nu 3 jaar en het begint nu echt te leven voor hem. Hoe had ik dat kunnen overslaan? 
Daarvoor is mijn laatste event waarschijnlijk Arnhem Proeft geweest in 2019. Mijn man en ik houden erg van lekker eten en markten of evenementen met lekkere hapjes bezoeken wij dus graag.