Zet Europa op één

Om de Vijf Grote Vragen van onze tijd te beantwoorden zet D66 Europa op één. Bij de Rally for Europe onlangs in Brussel heeft D66 de koers uitgezet voor de Europese verkiezingen op 6 juni.

Rally for Europe

Op 20 januari togen D66-ers (met bussen en treinen) naar Brussel om de campagne voor de Europese verkiezingen officieel te starten. De kandidatenlijst is nu compleet en het conceptverkiezingsprogramma is gepresenteerd. Er waren panels en workshops met sociaaldemocratische politici uit diverse landen. Na het Europese volkslied in het Oekraïens gehoord te hebben was er een indrukwekkend relaas van Oekraiens parlementslid Kira Rudik.

Zet Europa op één

Partijleider Rob Jetten heeft de D66 koers duidelijk gemaakt: Wij zijn dé Europese partij in Nederland.

Om de Vijf Grote Vragen van onze tijd te beantwoorden zet D66 Europa op één:

  • Wilt u een groenere industrie, een gezonder continent en een schoner land? – Zet dan Europa op één.
  • Wilt u meer geld overhouden aan het einde van de maand? Zet dan Europa op één.
  • Wilt u een digitale wereld gebaseerd op uw waarden? Zet dan Europa op één.
  • Maakt u zich zorgen over migratie? Zet dan Europa op één.
  • Wilt u de angst voor oorlog wegnemen? Zet dan Europa op één.

D66 wil een Europa dat klaar is om ons eigen grondgebied te verdedigen. Als we verdeeld staan, zijn we verloren. Onze nieuwe Europese stabiliteit is gebaseerd op onze wil om samen zo ver mogelijk in de toekomst te kijken. ‘Europa als onze Staat van Zijn en Toebehoren’.
Het Europese project is geboren uit de moed van zijn inwoners. We moeten bewijzen dat we elke Europeaan horen, reageren op de angsten van onze medeburgers.

Europa geeft ons kracht en daadkracht. Het stelt ons in staat om met angst om te gaan. Het geeft ons hoop. D66 gaat die hoop laten horen. Zelfs Churchill, Veil en Delors waren geen geboren Europeanen, maar raakten tijdens hun leven overtuigd van het idee. Europa is iets wat je ergens in je leven kunt grijpen – om nooit meer los te laten.

Kandidaten EP2024 - Stem 6 juni op D66 Beeld: D66