D66 wil stroomversnelling voor Bubble Barrier in Haarlem

D66 en Water Natuurlijk vinden schoon water van levensbelang. Samenwerking tussen gemeente, waterschap en provincie is nodig om het Spaarne in Haarlem schoner te krijgen. Een Bubble Barrier kan daarvoor een goede oplossing zijn.

Beeld: D66

Wat is een Bubble Barrier?

Een Bubble Barrier is een buis met gaten op de bodem van een rivier dat een luchtbellengordijn creëert dat 86% van het plasticafval dat in het water drijft opvangt en afvoert. Het systeem wordt over de volledige breedte en diepte van de rivier gelegd, waarna er een luchtbellenscherm wordt gemaakt. Hierdoor drijft plastic naar het oppervlak, waar het naar het opvangsysteem geleid wordt. De scheepvaart heeft er geen last van en ook vissen en ander leven kunnen het systeem gewoon passeren. Katwijk heeft er dit jaar één geplaatst. Amsterdam heeft er één in Westerdok.

D66 Haarlem jaagt het aan

Afgelopen zomer stelde Joris Krouwels hierover al vragen aan het college. Nu maakt D66 Haarlem zich sterk voor het doen van een vooronderzoek. Lees het hele verhaal op de website van D66 Haarlem. D66 Noord-Holland wil ook dat het Spaarne schoner wordt.