Raadpraat 27 – Volmondig ja voor Bengele Beweegt

Ook dit keer blikken we samen met u terug op de raadsvergadering. Deze raadpraat gaat over de vergadering van 9 en 10 februari 2021. Omdat er erg veel besproken is splitsen we de Raadpraat op. Deze week bespreken we Bengele Beweegt, Reigershorst en het woningbouwbeleid. Volgende week komt een nieuwe Raadpraat over het buitengebied en duurzaamheid.

Volmondig ja voor
Bengele Beweegt

Tijdens de raadsvergadering werd het toekomstperspectief van Bengele Beweegt en De Uijtwijck besproken. Een plan waar wij volmondig ja tegen zeggen. De Open Club gedachte op de Bengele spreekt ons erg aan. Van het sportpark wordt ook een echt park gemaakt, open en overzichtelijk. Over het park kan gewandeld, gefietst of geskate worden. De auto blijft aan de rand van het park. Door de parkeerplaats aan de Randweg West te leggen hoeven bezoekende sporters en teams niet meer door de woonwijken te rijden. Het omdraaien van de sporthal zorgt ook voor een verbinding met de horeca en leisure voorzieningen.

Een aantal belangrijke onderdelen hebben we eerder al goedgekeurd zoals een kunstgrasveld bij Merefeldia, verduurzaming van de sporthal, de rotonde op de Randweg West en de fietsbrug over de Randweg Zuid. De vernieuwing van de tennisbanen is daarnaast al in volle gang.

Met andere onderdelen gaan we de komende jaren aan de slag, samen met alle verenigingen en betrokken op het sportpark. Denk hierbij aan een gezamenlijke kantine, beachvelden, de doorontwikkeling van de Bongerd en de plannen voor De Uijtwijck. Ook zouden we graag zien dat er al op korte termijn padelbanen worden aangelegd.

We misten wel nog een aantal onderdelen in het toekomstplaatje. Daarvoor hebben we aandacht gevraagd in de raadsvergadering. Het skateveld wordt veel gebruikt door de jeugd. Het zou zonde zijn als deze voorziening verdwijnt. Graag zien we dus ergens een mooi skateveld terug komen. Hetzelfde geldt voor het basketbalveld. Een of meerdere fatsoenlijke basketbalvelden kunnen ook door de basketbalvereniging gebruikt worden voor trainingen of vriendschappelijke wedstrijden in de zomer. Als laatste zouden we het prachtig vinden als in de buurt van de Bongerd een pannaveld of Cruyff Court aangelegd kan worden.

Met de ontwikkelingen op en rond De Bengele krijgen we een prachtig sportpark waar jong en oud kan sporten en genieten. Een mooie voorziening voor de hele gemeente met ook aantrekkingskracht in de omliggende gemeenten. We willen het college en de ambtenaren, maar vooral de sportverenigingen en overige partners veel succes wensen bij de verdere uitwerking, en met het ophalen van cofinanciering bij provincie en rijk. Wij staan volmondig achter dit initiatief. We vinden het daarom erg jammer dat CDA en VVD tegen het voorstel hebben gestemd.

Verduurzaming
Reigershorst

We hebben ook ingestemd met een subsidie om Reigershorst te verduurzamen. Naast de verduurzaming wordt ook groot onderhoud gedaan. Het gemeenschapshuis wordt dus toekomstbestendig gemaakt. Daarmee blijft ook de belangrijke sociale en maatschappelijke functie voor Nederweert-Eind behouden.

Nieuw woningbouwbeleid

Het woningbouwbeleid is een van de belangrijkere thema’s tijdens deze coalitieperiode. We hebben ons dan ook al verschillende keren hard gemaakt voor dit thema. Zo hebben wij moties ingediend:

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. We moeten in de gemeente Nederweert bijbouwen en blijven bouwen. Daarnaast moeten we deze bouwplannen afstemmen op de behoefte van onze inwoners. Wij denken dat dit noodzakelijk is om bijvoorbeeld jongeren in de gemeente te behouden. 

Daarom zijn we blij met het voorstel om te komen tot een grote nieuwe uitbreidingslocatie voor de kern Nederweert-Budschop en hebben we budget beschikbaar gesteld voor de verdere uitwerking.

Denk mee en doe mee!

We vinden het altijd fijn als mensen ons willen steunen of mee willen denken. Opmerkingen, vragen of ideeën zijn altijd welkom, of word lid. Met uw steun kunnen wij een nog krachtiger geluid laten horen en Nederweert verder verbeteren.

Martin van Montfort & Kyll Bruijnaers
Raadsleden D66 Nederweert