Dolf Bekx

Dolf Bekx - Beeld: www.dolfbekx.nl

  • 50 jaar
  • Nederweert

Vernieuwer, rechtvaardig, consequent, optimist en een verbinder. Ik sta altijd open voor verbeteringen en ben niet bang om nieuwe wegen in te slaan. Ik ben super oprecht en kan niet tegen onrecht, ben consequent in mijn beslissingen, maar heb ook altijd een luisterend oor om zaken bij te stellen waar nodig. Ik zie de wereld graag van de positieve kant en wil er graag zijn voor iedereen, want diversiteit maakt het leven leuk en interessant. Als vrijdenker had ik nooit echt behoefte om me te binden aan een politieke partij. Ik vond altijd dat meerdere partijen soms goede ideeën hadden of juist minder goede ideeën, maar bij een vergelijking stemde ik dan toch altijd op D66. Progressief en vóór een inclusieve samenleving zijn hierbij altijd doorslaggevend geweest.  Door een toename van populistische geluiden in 2015 begon ik een sterke drang te voelen om een tegen geluid te geven en mijn persoonlijke kernwaarden duidelijker te ondersteunen.
 
Er zijn grofweg twee keuzes in de politiek. Je kiest voor cynisch of je gaat voor hoop. We stemmen vaak in emotie maar rekenen dan af op resultaat. Als ondernemer, acteur en producer ben ik gewend om meer direct en puur te werken vanuit mijn hart én verstand, situaties in kaart te brengen, te zien wat nodig is en te zoeken naar een logische uitkomst die werkt in de praktijk. Technisch zie ik dit terug in de politiek en bij bestuursorganisaties, maar het knaagt regelmatig. De resultaten en oplossingen uit de praktijk zorgen regelmatig voor grote vraagtekens. Hoe is men tot dit punt gekomen? Wie dacht werkelijk dat dit het beste idee was?
 
Ik ben in veel verschillende branches werkzaam geweest; o.a. het midden- en kleinbedrijf, corporate business, recreatie- en toerisme, transport, educatie, zorg, welzijn, communicatie en eventmanagement. Mijn studie HBO Culturele- en Maatschappelijke Vorming heeft bij mij zowel de sociale als de organisatorische kant ontwikkeld. Het ondernemerschap heb ik van mijn vader die banketbakker was en mijn creativiteit en vernieuwingszucht komt van mijn moeder, die van elk rommeltje wel iets moois kon maken. Uiteindelijk heb ik dus gekozen naast ondernemen voor het acteurschap. Dat betekent dat ik empathisch gezien in de schoenen kan staan van elke burger, maar ik ook door de ogen van de uitvoerende partij kan kijken.

Website: http://www.dolfbekx.nl/