Rene Romijn

Rene Romeijn - Rene Romeijn Beeld: Rene Romeijn

  • 59 jaar
  • Middelburg

Middelburg bestaat uit vijf kernen die allemaal even belangrijk zijn. Misschien is de een groter dan de ander maar daarom niet belangrijker. Als ondernemer zie ik dat Middelburg internationaal georiënteerd is, natuurlijk veel toeristen maar ook veel internationale werknemers die in de industrie en in de agrarische sector werken. We maken veel gebruik van Europese mogelijkheden en gelden, geven onderdak aan asielzoekers en we zijn sheltercity voor activisten die vervolgd worden in eigen land en even in Middelburg op adem kunnen komen. Hoe moeilijk dat soms ook is daar kunnen we met zijn allen trots op zijn.
De afgelopen jaren heeft de decentralisatie (lees bezuinigingen) van zorg geleid tot ernstige problemen in de gemeentelijke financiën. Dat leidt dat we niet altijd de zorg kunnen verlenen aan de zwakkere in de samenleving die we zouden moeten geven. Ik ben van mening dat wij als gemeente van 40.000 inwoners te klein zijn om complexe (en dure) zorg aan te bieden. Samenwerken met andere gemeenten leidt vaak tot het creëren van bestuurslagen, maar het gaat om uitvoering en het is niet altijd duidelijk of samenwerken uiteindelijk tot meer uitvoering leidt. Complexe vragen die te weinig gesteld worden in de gemeenteraad van Middelburg.
Mijn belangrijkste taak zie ik in deze verhardende maatschappij van dominante complotdenkers en twitterterreur de discussie open te houden want: democratie eindigt als we zwijgen.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • een
  • twee
  • drie

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?