Nils Kupper

Nils Kupper - Beeld: Gijs Eggink

  • 40 jaar
  • Eibergen
  • Lochem
  • Hij/hem

Mijn beroep heeft veel te maken met innovatie op technologisch vlak. Het bedrijf waar ik dit uitvoer, heeft als doelstelling deze ontwikkelingen uit te voeren met bedrijven in de regio. Economie i.c.m. met duurzaamheid en hebben ook hierdoor mijn interesses.
In de weekenden ben ik vaak te vinden in het bos, mede door mijn hobby als scoutingleider. Hierdoor vind ik Jeugd, Cultuur, Ruimte en Sport interessante beleidsonderdelen.

Graag zou ik de uitdagingen die we als samenleving hebben op het gebied verduurzaming willen zien als een kans voor het Lochemse bedrijfsleven. Wonen in de regio wordt steeds lastiger door de stijgende huizenprijzen, dit zie ik ook bij de twintigers en dertigers om mij heen, willen we de regio leefbaar houden, moet er aandacht zijn voor wonen en werken voor deze doelgroep in onze gemeente.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De Hoge Enk/ Lochemse berg
Het lopen over de Enk bij het begin van de Lochemse berg is iets waar je lekker kunt uitwaaien en hierdoor je zinnen kunt verzetten.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

De maakindustie is een parel in de Achterhoek. Er zitten veel mooie bedrijven in onze regio die vaak marktleider zijn van hun desbetreffende niche. Deze bedrijven zoeken vaak vakbekwaam personeel, dat steeds lastiger te vinden is. Hier helpt het ondersteunen in omscholing en het aantrekkelijk maken om in de buurt te gaan wonen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer aandacht voor woonkansen voor twintigers en dertigers.
  • Focus meer op energiebesparing i.p.v. duurzame opwekking (Oude slecht geïsoleerde woningen helpen verduurzamen)
  • Aandacht voor de behoeften van de wijken in de stad Lochem.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij een partij die denkt in oplossingen zonder hierbij mensen uit te sluiten.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Contract van Lars Kepler. Een thriller die niet zo voorspelbaar is

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Optreden van de White Lies in Doornroosje te Nijmegen. Het zien van een band die muziek maakt voor een groep mensen heeft iets magisch. (In tijden van Corona was het even geleden helaas)