Schriftelijke vragen Californië-rapport

Naar aanleiding van een bericht in Dagblad De Limburger over de juridische stappen die de gemeente Horst aan de Maas wenst te nemen om het Californië-rapport in handen te krijgen, heeft D66 Limburg schriftelijke vragen ingediend.

D66 begrijpt dat het voor de provincie als indirect aandeelhouder niet of in ieder geval niet alleen mogelijk is in te grijpen en het mogelijk onwenselijk is het onderzoeksprotocol na inwerkingtreding te wijzigen. Tegelijkertijd vindt D66 dat de provincie als overheid onwenselijk handelen met publieke middelen nooit kan en mag accepteren en het daarom onacceptabel is als over de onwenselijke besteding van publieke middelen niet publiek verantwoording kan worden afgelegd.

De fractie van D66 wil op grond van zoveel mogelijk publieke informatie graag een inhoudelijk debat voeren over hoe dit heeft kunnen gebeuren om in de toekomst meer controle te kunnen houden op provinciale investeringen, ook waar de provincie haar rol in deelnemingen of als aandeelhouder invult.

De schriftelijke vragen, die mede zijn ingediend door Partij voor de Dieren en GroenLinks, zijn hier te bekijken.