Marlou Jenneskens

Marlou Jenneskens - Beeld: Jonathan Vos Photography

Marlou Jenneskens is Statenlid en fractievoorzitter. Kijk voor de onderwerpen waarop zij woordvoerder is in het overzicht met de portefeuilleverdeling.

  • 32 jaar
  • Meerlo
  • Maastricht

Tijdens de campagne voor de verkiezingen in 2023 zei Marlou het volgende: “In een steeds harder wordend politiek klimaat lijken de schreeuwers alsmaar harder te klinken. Terwijl juist al die mensen die wél willen ook gehoord moeten worden. Juist daarom zou ik tegen al die mensen willen zeggen: wees niet onverschillig, denk niet dat het er niet toe doet. Laat je stem klinken 15 maart!“

Veertig groene schoolpleinen en meer geld naar cultuur en sport in álle delen van Limburg, dat is wat Marlou het meest trots maakt als zij terug kijkt naar de afgelopen 4 jaar als Statenlid en fractievoorzitter in het Limburgs Parlement.

Deze positieve lijn van oppakken, aanpakken en doorpakken zet ze graag nog eens vier jaar door om een verschil te maken in de kansen van een volgende generatie, van talent, tot gezondheid tot klimaat. Naast haar tomeloze inzet in de provinciale staten werkt ze hier ook iedere dag hard aan als projectleider en regio coördinator binnen de Gelijke Kansen Alliantie van het ministerie van OCW. Marlou gelooft dat we ons geen uitstel of afstel meer kunnen permitteren in Limburg en ze heeft vertrouwen in de capaciteit van alle Limburgers om samen van bedreigingen kansen te maken. Zodat niet waar je vandaan komt maar waar je naartoe wilt bepaalt hoe ver je kan komen.

Bekijk het campagnefilmpje van Marlou op YouTube

Beeld: D66 Limburg

Omdat ik politiek benader met ’n warm hart en koel hoofd. Omdat ik er ben, bereikbaar, toegankelijk. En omdat ik geloof dat we er samen uit kunnen komen. En altijd in gesprek wil gaan, hoe ingewikkeld ook.

Ooijen-Wanssum. Het bewijs dat Limburg beter en mooier en sterker wordt als we uitdagingen voortvarend oppakken en een beetje lef hebben. Geen overstromingen toen het water hoog stond én een geweldig mooi stukje nieuwe natuur. Zo hoop ik dat de provincie samen met gemeenten de volgende periode veel méér grote ontwikkelingen goed aan gaat pakken!