Installatie nieuw college

Tijdens de raadsvergadering van 16 juni is het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders geïnstalleerd. Namens D66 is Fleur Spijker geïnstalleerd als wethouder. Zij gaat aan de slag met de portefeuilles Economie, Kennis, Sport en Gezondheid.

Fleur Spijker was de afgelopen vier jaar wethouder Duurzame Verstelijking brengt daarmee veel ervaring in het nieuwe college. 
Met de benoeming van de wethouders komt er een succesvol einde aan het formatieproces van de afgelopen weken. Het nieuwe beleidsakkoord “Samen leven in Leiden” lees je hier.

Wethouder Fleur Spijker: “Als geboren Leidse vind ik het een grote eer om als wethouder voor onze mooie stad te morgen werken. Als wethouder Economie, Kennis, Gezondheid en Sport ga ik mij inzetten voor een gezonde stad met voldoende sportfaciliteiten en ruimte voor ondernemers. Ook ga ik werken aan een gezonde leefstijl als preventie van ziektes. Samen met onze collega’s ga ik zorgen voor een Leiden waar iedereen kan werken, leren en studeren. En waar je goed kunt ondernemen.”

Het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders bestaat uit de volgende leden:

Henri Lenferink (Burgemeester) – Bestuur, Veiligheid, Handhaving en Regio
Ashley North (GroenLinks) – Klimaat, Bereikbaarheid en Financiën
Fleur Spijker (D66) – Economie, Kennis, Sport en Gezondheid
Abdelhaq Jermoumi (PvdA) – Kansengelijkheid, Jeugd en Onderwijs
Julius Terpstra (CDA) – Wonen, Bouwen en Welzijn
Yvonne van Delft (GroenLinks) – Energie, Werk, Inkomen en Cultuur
 
D66 wenst het nieuwe College heel veel succes!