Raadslid Bert Jansen met ziekteverlof, Francien Zeggelt neemt over

Raadslid Bert Jansen moet helaas tijdelijk zijn raadslidmaatschap neerleggen. De komende vier maanden gaat hij met ziekteverlof in verband met een behandeling tegen kanker. Oud-raadslid Francien Zeggelt keert daarmee tijdelijk terug in de raad. Zeggelt: “Door mijn ervaring vertrouw ik erop de raadszetel voor Bert de komende maanden goed waar te nemen. Onze fractie wenst Bert veel gezondheid en een spoedig herstel toe.”

Zeggelt was in de afgelopen periode 2018-2022 raadslid voor D66 en zat ook toen in de raadscommissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid. De komende maanden zal ze aan de slag gaan met de portefeuilles omgevingskwaliteit, afval, recycling, bestuur en dienstverlening.

Bij de raadsvergadering van 8 november wordt Zeggelt beëdigd in de Leidse gemeenteraad. Raadsleden kunnen bij gezondheidsproblemen hun functie tijdelijk neerleggen voor twee keer een periode van 16 weken. Na die periode kunnen zij terugkeren in de gemeenteraad. D66 Leiden ziet er naar uit om Jansen vanaf maart 2023 terug te zien in de raad.