Bert Jansen beëdigd als raadslid

Tijdens de raadsvergadering van 7 juli is Bert Jansen geïnstalleerd als raadslid. Bert wordt het zesde raadslid voor D66 Leiden, omdat Fleur Spijker afscheid neemt vanwege haar benoeming als wethouder.

Leefbaarheid en Bereikbaarheid

Eerder werd Bert al geïnstalleerd als duo-raadslid in de raadscommissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid. Bert mocht als duo-raadslid het woord voeren in de commissievergaderingen, maar nog niet in de gemeenteraad. Als raadslid gaat Bert de komende vier jaar in de Leidse gemeenteraad aan de slag met de portefeuilles omgevingskwaliteit, afval, recycling, bestuur en dienstverlening.

Duidelijke taal en een groene stad

Bert: “Ik heb ontzettend veel zin om de komende vier jaar aan de slag te gaan voor Leiden. Als raadslid ga ik mij inzetten voor duidelijke taal in de stukken en brieven van de gemeente. Ik vind het belangrijk dat de gemeente begrijpelijk en duidelijk communiceert met de inwoners van de stad. Daarom wil ik dat er een loket wordt geopend waar Leidenaren direct terecht kunnen met hun vragen. Daarnaast ga ik mij inzetten voor een groener Leiden. Met groene daken en waar tegels vervangen worden door planten. Voor vragen of ideeën over duidelijke taal of groen in de stad: stuur mij een e-mail!”