Verklaring Fractievoorzitter betreffende Sluisplateau

In de raadsvergadering van 24 november 2020 kwam het voorbereidingsbesluit betreffende het Sluisplateau in Wemeldinge aan de orde. Onze fractievoorzitter Marc van Opstal gaf onderstaande verklaring betreffende het terugtrekken uit de discussie en draagt de behandeling van dit punt over aan steunfractielid Philip de Vroe.

Betreffende het Sluisplateau en dit agendapunt wil ik graag het volgende zeggen:

Sinds een jaar of 2 ben ik samen met mijn vrouw eigenaar van een huis op het Sluisplateau. De afgelopen 2 jaar is dat huis regelmatig verhuurd door mijn vrouw, vandaar dat zij ook als verhuurder in contact geweest is met de gemeente. Sinds enige weken wonen wij nu zelf tijdelijk in het huis, overigens naar alle tevredenheid, het is een leuk huis in een leuke buurt.

Sinds het sluisplateau op de agenda is gekomen ben ik me natuurlijk af gaan vragen of mijn taak als raadslid over dit onderwerp niet botst met mijn persoonlijke belangen. Ik heb hierover ook nog een gesprek gevoerd met de burgemeester en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik, om in ieder geval de schijn van belangenstrengeling te voorkomen, mij niet als raadslid met dit onderwerp moet bemoeien.

Daarom zal ik, wanneer dit punt op de agenda staat, me tijdelijk verwijderen uit de vergaderzaal, en ook niet op andere manieren mij als raadslid met dit onderwerp bemoeien. Dat niet aanwezig zijn zal zowel in raadsvergaderingen zijn, als in het presidium, als in fractie-overleggen wanneer dit onderwerp op de agenda staat.

In de huidige raadsvergadering zal overigens Philip de Vroe, steunfractielid, tijdens oordeelsvorming mijn plaats innemen.

Ik weet niet of iemand nog vragen of opmerkingen heeft, anders zal ik nu vertrekken en u allen veel wijsheid toewensen.