Don Klerkx overleden

Gisteren bereikte ons het bericht dat onze lijstduwer en lid van het eerste uur Don Klerkx is overleden. Wij hebben warme herinneringen aan zijn aanwezigheid en betrokkenheid in Alkemade en later in Kaag en Braassem.

Don die lokaal bekend is als DON was lid van D66 sinds 1967. Hij was de absolute partijmastodont van D66 Kaag en Braassem. Een titel die hij met veel plezier droeg. Vanaf de oprichting van de lokale partij in 2014 ondersteunde hij de partij. Bij alle verkiezingen was de rol van lijstduwer en de ereplaats onderaan de kieslijst voor hem.
 
Don heeft een grote politieke geschiedenis in onze gemeente. Hij was actief betrokken bij Progressief Alkemade en daarna actief als secretaris van de WMO adviesraad/Adviesraad Sociaal Domein. Hij heeft zich altijd ingezet voor de mensen die het iets minder hebben in de samenleving. Op de achtergrond was hij al jaren het (historisch) geweten van de politieke fractie die hij voorzag van gevraagd en ongevraagd advies.
 
De laatste jaren was Don door gezondheidsredenen minder fysiek zichtbaar. Hij maakte niet meer zijn kenmerkende wandeling door Roelofarendsveen van huis naar de supermarkt en terug. Ook politiek liet hij zich wat minder zien. Ondanks dat staat de deur van de fractie kamer nog steeds altijd open en minimaal op een kier. Dat hoort zo volgens Don. D66 vergadert openbaar en iedereen is welkom.
 
We zijn dankbaar voor alle inzet en bijdrage die Don heeft gehad voor de samenleving en lokale gemeenschap. We houden ons vast aan zijn levensmotto. Het nummer van Ramses: ‘’We zullen doorgaan’’.
 
We gaan de markante verschijning van Don missen. De deur van de fractiekamer zal in zijn nagedachtenis altijd op een kier blijven staan…
 
Namens D66 Kaag en Braassem, Nick van Egmond

Beeld: D66 Kaag en Braassem