Nick van Egmond

Beeld: D66 Kaag en Braassem

De afgelopen 4 jaar mocht ik in de gemeenteraad de fractievoorzitter zijn van onze fractie. Dit heb ik heel erg graag gedaan en wil ik ook graag mee door. Daarom heb ik mij opnieuw aangemeld als lijsttrekker.

  • 26 jaar
  • Oude Wetering

Mijn favoriete plek is Hockeyclub Alkemade. Daar ben ik heel erg graag en vaak op zondag te vinden. Eerst omdat ik zelf nog speelde en nu vooral als toeschouwer en scheidsrechter. Het is er gezellig en ongedwongen en onder het genot van een biertje wordt er ook vooral heel veel gelachen met elkaar. Het clubhuis daar voelt voor mij echt als een tweede woonkamer.

Ik denk dat Kaag en Braassem nog veel meer actief zou kunnen zijn met vernieuwingen en creatieve ideeën. Zowel op de woningmarkt om meer initiatieven te ondernemen om voor huisvesting te zorgen. Maar ook in het betrekken van inwoners en het inzetten van nieuwe (digitale) mogelijkheden daarbij.

1. Speciaal beleid voor jongerenhuisvesting zodat we echt met creatieve oplossingen kunnen komen om de stop uit de woningmarkt kunnen halen.

2. Een speciaal budget om de manier waarop we inwoner betrekken vorm te geven. Mensen betrekken vraag tijd en aandacht. In gemeenteland betekent dat geld. Als je mee wilt gaan met de tijd en mensen wilt betrekken bij beleid moet je daar apart aandacht voor besteden en moet het niet ten koste gaan van het budget wat er is om bijvoorbeeld de straat opnieuw aan te leggen.

3. Iets minder hoog over zou ik graag willen dat er meer prullenbakken komen op straat. Je hebt weleens afval maar als je in onze gemeente loopt vind ik dat je het slecht kwijt kunt.