Carsten Zwaaneveld

Beeld: Leon Veefkind

“Een groene en goed bereikbare buurt. Daar wil ik voor iedereen aan werken als raadslid in Kaag en Braassem.”

  • 32 jaar
  • Oude Wetering
  • Hij/hem

Ik ben Carsten Zwaaneveld en woon sinds vorig jaar in Oude Wetering. Ik voelde mij hier gelijk thuis dankzij het warme welkom in de buurt en de vele schitterende plekken om te wandelen en fietsen. Ook de hoeveelheid leuke winkels en horeca viel mij op – heerlijk om wat lekkers te halen.

Nu sta ik op de lijst van D66 om raadslid te worden. Op een bijzonder moment, want de komende jaren moeten gemeenten over veel grote vragen beslissen. Ik werk daar graag voor alle inwoners aan samen met iedereen die goede ideeën heeft!

Wat zijn dan die uitdagingen?

Een groene buurt was altijd al fijn, maar met een veranderend klimaat wordt het alleen maar belangrijker dat er verkoelende bomen zijn en minder grijze vlakken beton en tegels. De coronapandemie toont ook hoe belangrijk bewegen is: van spelende kinderen en sportende jongeren tot ouderen die veilig een ommetje kunnen maken.

Het eerste wat ik hoorde toen ik ging verhuizen was dat Kaag en Braassem zo mooi langs de A4 ligt. Die vanzelfsprekendheid van de auto wil ik veranderen. Met inzet op betere fiets-, bus- en pontverbindingen en in elke kern deelauto’s hoop ik dat meer mensen de auto kunnen laten staan.

En met de energietransitie om te hoek, zullen de komende jaren ook veel besluiten genomen moeten worden die direct raken hoe je woont. Omdat de straat opengaat, huizen duurzamer worden en bedrijven veranderen.

Met alle kennis en ervaring die ik meebreng via werken voor bedrijven in de energietransitie, als ambtenaar bij ministeries en als adviseur van D66 Kamerleden, ga ik daarmee voor de inwoners van Kaag en Braassem aan de slag.

Ik hoop op uw stem te mogen rekenen.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Fietsend door nevelige weilanden met een opkomend zonnetje. Perfect om tot rust te komen of na te denken.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Onze dorpen liggen tussen veel groen en water, maar niet overal is evenveel natuur, een fijne omgeving om buiten te bewegen of om gemakkelijk zonder auto ergens te komen. Dat wil ik verbeteren!

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Natuur: Meer groen & minder grijs
  • Bereikbaarheid: Betere busverbindingen & in elke kern deelauto’s
  • Leefomgeving: Meer invloed op je straat & klimaatbestendig wonen