Carsten Zwaaneveld

Beeld: Leon Veefkind

“Een groene en gezonde buurt met een overheid die sociaal is. Daar werk ik als raadslid aan.”

  • 33 jaar
  • Oude Wetering
  • Hij/hem

Ik ben Carsten Zwaaneveld en woon sinds 2021 in Oude Wetering. Na jaren in Delft gewoond te hebben is het heerlijk om weer in een dorp te wonen. Met vriendelijke mensen, veel groen en schitterende uitzichten.

In de zomer van 2022 werd ik raadslid. Sindsdien zet ik mij in de gemeenteraad in voor een sociale en menselijke overheid. Armoede, schulden en bureaucratie zetten het leven van mensen stil. De gemeente moet juist helpen te ontzorgen en ruimte voor de toekomst scheppen.

Op dezelfde manier kijk ik naar onze leefomgeving. Een groene buurt was altijd al fijn, maar met een veranderend klimaat wordt het alleen maar belangrijker dat er verkoelende bomen zijn en minder grijze vlakken beton en tegels. En wie wilt wandelen, fietsen of buiten sporten moet daar alle gelegenheid voor hebben.

Politiek moet transparant zijn. Over mijn raadswerkzaamheden zet ik veel online. Volg mij dus op Facebook, Twitter of Instagram.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Fietsend door nevelige weilanden met een opkomend zonnetje. Perfect om tot rust te komen of na te denken.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Onze dorpen liggen tussen veel groen en water, maar niet overal is evenveel natuur, een fijne omgeving om buiten te bewegen of om gemakkelijk zonder auto ergens te komen. Dat wil ik verbeteren!

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Natuur: Gezond, groen en minder grijs
  • Bereikbaarheid: Betere busverbindingen & in elke kern deelauto’s
  • Leefomgeving: Meer invloed op je straat & klimaatbestendig wonen