Nablijven was nog nooit zo leuk

Mooie initiatieven verdienen waardering. Woensdag 18 oktober kwam Kamerlid Lisa van Ginneken naar Roelofarendsveen om inspiratie op te doen bij Tech Campus De School.

Samen sterker

Een leven lang leren. Maatschappelijk ondernemen. Bouwen voor jongeren. Vaak blijft het bij voornemens. In Roelofarendsveen is het gelukt een concreet project van te grond te krijgen. Op Tech campus De School komen IT-bedrijven, onderwijsactiviteiten, wonen voor jongeren, bibliotheek, voorzieningen voor ouderen en een ruimte om samen te zijn samen. Daarmee ontstaat een unieke verbinding.

Toen wij de vraag kregen ‘Lisa van Ginneken is in de buurt, weten jullie een goede locatie voor haar om te bezoeken’ – was het niet lastig een antwoord te geven. Barry Verdel stond er gelijk voor open met zijn Tech Campus-partners ons te ontvangen. Dank!

Lees onder de afbeelding wat Kamerlid Van Ginneken, zelf it’er en ondernemer van oorsprong, van het werkbezoek vond.

Beeld: D66 Kaag en Braassem

Verslag door
Lisa van Ginneken

“Nablijven was nog nooit zo leuk!

Gisterenavond mocht ik nablijven op Tech Campus De School in Roelofarendsveen. Initiatiefnemer Barry Verdel vestigde zijn IT-bedrijf hier in een voormalig schoolgebouw, dat daarmee gered werd van sloop. Het werd een plek waar techbedrijven zoals Verdel en CoolProfs en ook de lokale omroep Studio Kaag En Braassem, zzp’ers, de bibliotheek en de toneelvereniging elkaar vonden en waar jongeren uit het dorp een betaalbare plek kregen om te wonen. Ze delen een binnentuin, de aula, werkruimtes en andere voorzieningen en zorgen er zo voor dat deze plek 24 uur per dag leeft en gebruikt wordt.

De bibliotheek heeft speciale programma’s voor buurtgenoten met dementie. Studenten bieden in de avond technische hulp aan mensen met problemen met hun tablet of telefoon. Er worden cursussen Digitale Vaardigheden gegeven. In het leerlab leren kinderen en jongeren onder begeleiding van de mensen uit de IT bedrijven, technische vaardigheden.

Leerlab deelnemer Jelte demonstreerde mij en D66 collega’s wethouder Nick van Egmond en raadslid Carsten Zwaaneveld een eerste versie van de robot waarmee hij en zijn teamgenoten de komende maanden gaan meedoen aan de First Tech Challenge-wedstrijden.

Mooi om te zien hoe Tech Campus De School tech bedrijvigheid en maatschappelijke initiatieven samenbrengt, ontwikkelen en ontmoeten stimuleert en de sociale structuur versterkt van Roelofarendsveen. Responsible Tech reinvented!”

Beeld: Dinny Beverwijk