Anke Kusters vervangt Sam Vijlbrief in de fractie

In de gemeenteraadsfractie van Kaag en Braassem is onlangs een vacature ontstaan. Het raadslid Sam Vijlbrief moet namelijk de gemeenteraad verlaten vanwege zijn verhuizing naar Rotterdam, waar hij gaat samenwonen met zijn vriendin. Gelukkig staat een goede opvolgster in de coulissen. Anke Kusters uit Leimuiden zal de vrijgekomen zetel gaan bezetten. Met deze sterke vervangster kan het D66-team de komende tijd weer op volle sterkte verder. Hier afscheidsbericht van Sam. En Anke stelt zich voor.

Het zat er al een tijdje aan te komen maar na zes jaar ga ik onze mooie gemeente verlaten. Ik heb enorm genoten van mijn vier jaar als burgerlid en de afgelopen twee jaar als raadslid. Ik heb enorm veel geleerd van het raadswerk, vooral op het gebied van ruimtelijke ordening, en ook het voorzitten van vergaderingen heb ik erg leuk en leerzaam gevonden. Ook ben ik heel blij met het werk wat de afgelopen jaren hebben verzet als partij. Twee keer een raadsbreedakkoord met D66 wethouder en vooral op het gebied van duurzaamheid ben ik trots op de inzet van onze partij in de gemeente.
Nu ga ik verhuizen naar Rotterdam en daar samen wonen met mijn vriendin. Uiteraard zal ik nog vaak in de gemeente te vinden zijn dus jullie horen zeker nog van me!
Gelukkig laat ik Gino en Carsten in betrouwbare handen achter met mijn opvolger Anke Kusters. Ik wens Anke heel veel succes en vooral plezier met dit leuke werk.

Groeten,
Sam


Beeld: Leon Veefkind

Mijn naam is Anke Kusters (43 jaar) en ik neem vanaf september 2023 het stokje van Sam Vijlbrief over. Toch weer een vrouw in onze fractie! Sam heeft als raadslid geweldig werk verzet. Zijn schoenen zijn groot om te vullen en dat zal niet eenvoudig zijn. Echter, navraag leerde mij dat ik in feite dezelfde schoenmaat als Sam heb, dus dat zit wel goed! De paden die ik als gemeenteraadslid voornamelijk zal betreden zijn die van het Sociaal Domein, Cultuur, Recreatie en verenigingsleven en Ruimtelijk Ordening (deel Leimuiden en Rijnsaterwoude). Ik heb enorm veel zin in deze wandeling door ons Kaag en Braassem en ik ben erg benieuwd wat en wie ik allemaal op mijn pad zal tegenkomen. Ik ben een behoorlijke doorzetter – wat kiezeltjes in mijn schoenen houden me niet tegen – en ik ben een betrokken , idealistisch, doortastend en creatief persoon. Loop gerust met me mee, want samen is beter (én leuker) dan alleen.

Groeten

Anke

Beeld: D66 Kaag en Braassem