Sam Vijlbrief

Beeld: Leon Veefkind

“Jongeren moeten in deze gemeente kunnen blijven wonen. Ik wil mij daarvoor blijven inzetten.”

  • 25 jaar
  • Woubrugge
  • Hij/hem

Mijn naam is Sam Vijlbrief en ik woon al 20 jaar aan het water in het mooie Woubrugge. Ik ben dol op dit dorp vanwege de rust die hier heerst en het mooie water om ons heen. 

Na jaren burgerraadslid geweest te zijn, ben ik sinds een half jaar (plaatsvervangend) raadslid. Een geweldige plek om de gemeente mee vorm te geven – daar ga ik graag mee door!

Want voor mij is het belangrijk dat de gemeente er niet alleen voor iedereen is, maar ook van iedereen is. Er wordt in steeds grotere mate gebruik gemaakt van algoritmes om te bepalen wie waar recht op heeft. Als informatica-student, zie ik eigenhandig hoe deze systemen werken en vooral ook niet werken. Ik denk dat de menselijkheid van de overheid belangrijk is, zeker op lokaal niveau. Daarom wil ik zorgen dat de gemeente duidelijke richtlijnen maakt maar ook maatwerk biedt waar dat nodig is. Op deze manier is de gemeente van iedereen!

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De hoek aan het water bij de kerk in Woubrugge.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik denk dat dit een prachtige gemeente is om in te wonen, helaas is er niet voor iedereen een huis beschikbaar. Voldoende woningen zodat jongeren als ik in deze gemeente kunnen blijven wonen, dat is het streven!

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer woningen voor jongeren
  • Goede scholen voor alle kinderen in de gemeente
  • Meer aandacht voor mensen bij (digitale) gemeentebesluiten