Gino Wesselman

Beeld: Leon Veefkind

Gino Wesselman is sinds 2014 raadslid en het groene gezicht van D66 in Kaag en Braassem. Onder zijn aanvoering is duurzaamheid op de kaart gezet in onze gemeente.

  • 52 jaar
  • Roelofarendsveen

Kaag en Braassem ligt op een unieke plek, in het groene hart, maar toch goed bereikbaar met de auto en OV. Ik zie grote kansen voor Kaag en Braassem op het gebied van natuur- en waterrecreatie en dagjesrecreatie. Om dit te kunnen versteken zullen het wandel- en fietsnetwerk uitgebreid moeten worden. Daarnaast moeten natuurgebieden behouden blijven en daar waar mogelijk uitgebreid en aangesloten worden.

Het mooiste plekje in de gemeente is voor mij de strook Noordkade-Galgenkade. Ik vind het heerlijk om hier te wandelen of te fietsen en vanaf het fietspad uit te kijken over het Braassemmermeer. Deze strook gaat de komende jaren erg veranderen door het bouwen van het Braassemmerland en de plannen voor de Braassemboulevard. Dit gaat ervoor zorgen dat meer mensen, makkelijker kunnen genieten van het uitzicht.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

– Bij huidige investeringen van de gemeente wordt vaak de economisch meest voordelige keuze gemaakt. Ik wil dat men meer duurzame keuzes gaat maken.

– Ik wil mij inzetten voor het verhogen van de biodiversiteit. De natuur staat onder druk, dieren- en plantensoorten sterven uit. Dit moet omgedraaid worden.

– De gemeente kan digitale middelen veel beter inzetten in de communicatie met inwoners (zonder minder digi-vaardige inwoners uit het oog te verliezen)