Sportoorkonde voor inlineskater Maik Stam

Op donderdag 27 januari heeft inlineskater Maik Stam een sportoorkonde ontvangen uit handen van wethouder Kholoud al Mobayed. Maik is in 2021 Nederlands Kampioen bij de junioren A geworden op het onderdeel punten-afval-koers op de baan. Daarnaast heeft hij op het NK ook medailles behaald in de juniorencategorie bij andere onderdelen van het inlineskaten.

Maik woont in Hoorn en is lid van de Medemblikker vereniging Radboud Inline Skating. In augustus 2021 nam Maik deel aan het NK Inlineskaten op de baan in Heerde. Hier werd Maik Nederlands Kampioen Junioren A in het onderdeel Punten-afval-koers. Hij won er ook twee keer brons: op de 500 meter en op de afvalkoers. In dezelfde maand deed Maik ook mee aan het NK Inlineskaten op de weg. in Rotterdam. Daar verdiende hij met zijn prestaties bij de Junioren A zilver op de Puntenkoers en ook op het onderdeel One Lap.
 
Wethouder Kholoud al Mobayed: ‘Eén medaille halen op het Nederlands Kampioenschap Junioren is al hartstikke indrukwekkend. Wat een prachtige prestatie van Maik om in verschillende disciplines van het inlineskaten maar liefst 5 medailles te winnen op het NK. Een prestatie om heel erg trots op te zijn!’

Sportpenningen en oorkondes

De gemeente reikt aan sporters vanaf 18 jaar een sportpenning uit bij het behalen van een Nederlands, Europees, Wereld- of Olympisch of Paralympisch Kampioenschap. Sporters tot 18 jaar die zo’n prestatie leveren in een jeugdcategorie, ontvangen een oorkonde. De sporter moet in Hoorn wonen of teamlid zijn van een Hoornse sportvereniging. De sporter maakt deel uit van de jeugdcategorie of seniorencategorie van een sportorganisatie, aangesloten bij het NOC*NSF. Lees meer over de voorwaarden opwww.hoorn.nl/sportonderscheidingen.