Niek Heijne

Beeld: D66 Hoorn

Politiek is de meest eervolle, maar vaak ook de meest ingewikkelde vorm van invloed. Ik heb de afgelopen jaren als raadslid meegemaakt hoe mooi, spannend, boeiend maar ook lastig en ínspannend het ambt van raadslid kan zijn. Wat ongelofelijk leuk is aan de lokale politiek is de directe, en vaak onverwacht snelle, invloed die je op beleid kan uitoefenen.

  • 34 jaar
  • Hoorn
  • Hoorn

Zo kan een collega van mij een starterswoning in Hoorn betalen door de versoepelde starterslening die mede door mij nu in Hoorn geldt, en de versnelde bouw van véél (starters)woningen die het college, waar D66 deel van uitmaakt, momenteel realiseert.

Ik zie het als mijn uitdaging om Hoorn op dit soort directe en praktische manieren zo leefbaar mogelijk te maken en houden voor iedereen. Vooral ook voor de jongeren, de toekomst van Hoorn, waar vaak veel te weinig én te slecht naar geluisterd wordt.

Ik heb dit vier jaar met veel plezier mogen doen en zou dit heel graag de komende jaren blijven doen. Bovendien sta ik te trappelen om campagne te mogen voeren en te mogen debateren namens onze partij om ons aantal raadszetels te verruimen. Dit omdat ik er heilig van overtuigd ben dat meer D66 per definitie goed zou zijn voor een stad als Hoorn. We zijn broodnodig om een vuist te maken tegen conservatief, grijze en populistische krachten in de stad, en in de raad.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Bovenop de toren van Hoorn heb je uitzicht over de gehele stad en het Markermeer. Vooral ’s avonds is dat schitterend.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Hoorn groeit als aantrekkelijk alternatief voor de randstad. Dit biedt kansen voor werkgelegenheid, woningbouw en openbaar vervoer.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Hoorn moet liberaler
  • Hoorn moet vrolijker
  • Hoorn moet open

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij de enige nog écht liberale partij in Nederland. De VVD is vooral conservatief. D66 staat voor échte vrijheid. Echte vrijheid is er namelijk pas als die voor iedereen geldt.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Norwegian Wood van Haruki Murakami is een prachtig geschreven dramatisch-romantische roman om in één regenachtige zondag helemaal uit te lezen. Aanrader.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Het is door corona alweer even geleden, maar ik ben een vaste bezoeker van het Lowlands festival. Voor mij staat zo’n weekend voor alles wat Nederland zou kunnen zijn. Iedereen is welkom. Leef en laat leven. Veel muziek, veel vrienden, veel gezelligheid.