Wouter de Vries

Beeld: D66 Hoorn

Mijn naam is Wouter de Vries, ik ben 28 jaar en woon samen met mijn vriend in de binnenstad van Hoorn. Het is een onwijs leuke stad, en ik heb ontzettend veel zin om me er de komende vier jaar voor in te zetten. 

  • 30 jaar
  • Hoorn
  • Hoorn

De komende jaren staan we voor allerlei uitdagingen: verduurzaming, woningbouw, het creëren van gelijke kansen voor alle inwoners. Maar dat biedt ons ook juist kansen om een groene en bruisende stad te blijven, waar jong én oud wil en kan blijven wonen.
 
Het leuke van lokale politiek is dat je heel concreet wat kunt betekenen. Mensen van mijn leeftijd, maar ook veel anderen die in Hoorn wil wonen hebben moeite met het vinden van huis. Daar kunnen we écht wat aan doen, bijvoorbeeld door wat hoger te gaan bouwen. Een duurzame stad begint met je eigen huis en je eigen tuin, en door het verlenen van advies en subsidie maak je daar als gemeente het verschil. En wat te denken van sport en muziek(onderwijs) voor jongeren? Juist in het onderwijs verdient elk kind voldoende aandacht, daar moeten we als gemeente in blijven investeren.
 
Oh en het standbeeld van J.P. Coen? Tsja, dat blijft wat mij betreft ook niet zoals het nu is. Als we trots willen zijn op ons verleden, moeten we er ook kritisch naar durven kijken.

Ik ben een sociaalliberaal in hart en nieren. Ik geloof niet in stoere praatjes, maar wél in stoere politiek. Ik hoop dat ik de Hoornse politiek constructiever en progressiever kan maken. Meer woningen, een duurzame, groene en toegankelijke stad – D66 is voor mij bij uitstek de partij die dat gedaan kan krijgen. Ik zou me heel graag in de raad inzetten om dat te bereiken.