Sabine Bruijne

Beeld: D66 Hoorn

Ik heb bijna mijn hele leven doorgebracht in onze prachtige stad. Nu is het tijd om iets terug te geven, ik vind het belangrijk dat alle andere inwoners van Hoorn ook het gevoel kunnen ervaren dat ik al deze jaren heb mogen voelen. Hoorn is een prachtige stad die wij samen nog mooier kunnen maken, hier wil ik mij aankomende periode hard voor maken. Samen met D66 Hoorn maken wij dit voor elkaar. 

  • 26 jaar
  • Leiderdorp
  • Hoorn
  • Zij/haar

Mijn grootste motivatie om mij kandidaat te stellen is dat ik ervan overtuigd ben dat ik een toegankelijk persoon ben voor vele doelgroepen en ik een verbindende factor kan zijn voor de gemeentelijke politiek en de inwonersvan onze gemeente.
 
De gedachte hierachter is dat ik denk dat de landelijke en de gemeentepolitiek niet toegankelijk genoeg is voor vele doelgroepen. Vaak krijg ik het idee dat inwoners van een gemeente graag mee willen denken of doen maar hiervoor geen mogelijkheid zien. Dit kan komen doordat zij de kennis/ervaring niet hebben of omdat zij de stap te groot vinden. 
 
Vooral dit tweede is voor mij een grote motivatie. Ik vind dat iedereen mee moet kunnen denken en dat ik deze groep goed zou kunnen vertegenwoordigen.
 
Ik woon en werk mijn hele leven in de gemeente Hoorn, hierdoor heb ik een ruim netwerk opgebouwd. Dit netwerk woont en werkt in verschillende sectoren. Hierdoor krijg ik inkijk in verschillende levens en levensstijlen van de verschillende inwoners van onze gemeente. Al vanaf jongs af aan heb ik geleerd mij voor alles en iedereen open te stellen en niet direct een mening te vormen over een persoon of situatie. 
 
Ook mijn huidige opleiding zorgt voor de nodige motivatie. Hier heb ik verschillende disciplines gehad. Waaronder: recht, sociologie, economie, bestuurskunde, management en organisatie en politicologie. Ook heb ik (binnen projectgroepjes) tijdens mijn opleiding veel samengewerkt met opdrachtgevers en hier vaardigheden opgedaan zoals co-creëren, agenderen en evalueren. Ik heb in deze processen veel ervaring opgedaan in de communicatie tussen de organisaties en verschillende doelgroepen. Deze vakken hebben bij mij de motivatie gewekt om dit ook toe te passen in mijn eigen gemeente. Aankomende juni ben ik klaar met deze opleiding, waardoor ik volledig tot de beschikbaarheid kan staan van D66 Hoorn.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De haven of een van de mooie parken/openbaar groen gebieden in onze gemeente zijn de plekken waar ik het liefste kom in mijn vrije tijd. De grootste reden hiervoor is dat ik ben opgegroeid midden in deze haven op een van de woonboten in de karperkuil. Hier liggen voor mij vele mooie herinneringen, waardoor deze plek van de stad echt als thuis voelt. Ik hou ervan op buiten te zijn en me te laten verrassen en verwarmen door onze mooie natuur, ook op regenachtige winderige en/of koude dagen ben ik hierbuiten te vinden. Mocht u zin hebben in een wandeling of een praatje hier, neem gerust contact met mij op. 

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

De kansen voor onze gemeente liggen in het behouden van de jongeren generatie, door middel van het aantrekkelijk maken en houden van onze stad. De jeugd waarmee de kennis, verjonging en nieuwe economie vliegt de stad uit, niet alleen door de stijgende prijzen in en rondom de stad maar ook door de aantrekkelijkheid van grote steden zoals Amsterdam. In mijn ogen ligt hier een kans voor onze gemeente, waar we snel op moeten inspelen, zodat wij in de verre toekomst geen vergrijsde gemeente worden. 

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Zoals eerder genoemd vind ik de verjonging in alle opzichten heel belangrijk, verder wil ik een duidelijk geluid geven aan alle doelgroepen zodat de politiek een verstaanbare en behapbare taal wordt, die ook op straat gesproken en besproken kan worden. Als laatst zal ik mij, zoals hopelijk veel anderen inzetten voor de woningbouw, het is inmiddels geen geheim meer dat dit een behoorlijk probleem is. Niet alleen landelijk maar zeker ook in onze gemeente is het belangrijk dat er betaalbare woningen komen.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 betekend voor mij vrijheid in allerlei opzichten, ik heb het gevoel dat ik kan zijn wie ik wil zijn of wie ik denk te zijn. Verder is het kenmerkend voor D66 dat alle kansen die er zijn worden benut, en anders wel worden gecreeërd. Deze denkwijze sluit goed aan op mijn eigen gedachten en betekend dus dat ik hier op de juiste plek ben. Ook vind ik het mooi dat het bij D66 altijd draait om de juiste weg naar voren te vinden, maar dat er voor een eventuele beslissing wel wordt gekeken naar het verleden.  

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Alle boeken van Harry potter, deze nemen je als kind mee naar de betoverende wereld en laten je zien en voelen dat alles mogelijk is in de wereld zolang je durft te vertrouwen op je naasten. Een groot fan van lezen was ik niet, maar mede door deze boeken ben ik het plezier in lezen gaan vinden en heb ik ervaren dat het je daadwerkelijk kan helpen de rust te vinden die soms nodig is.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Om eerlijk te zijn hou ik persoonlijk niet van grote evenementen, al begrijp ik wel dat dit voor heel veel mensen anders is. Dit heeft meerdere redenen, ik hou van persoonlijk contact met mensen en heb nog niet het gevoel gehad dat ik deze kwijt kan in een groot event. De tweede reden is wellicht alleen voor de mensen die mij weleens in het echt gezien hebben. Ik ben 1.58m, waardoor ik op evenementen mij niet op me gemak voel tussen de grote menigte omdat ik letterlijk over het hoofd gezien wordt en de hele dag tegen mensen aankijk. Waar ik graag heen ga zijn musea, of overzichtelijke evenementen in de open lucht. Hier heb ik voor mijn gevoel de controle en kan ik optimaal genieten.