Nadine voor den Dag

Beeld: D66 Hoorn

De komende periode staan we voor een aantal grote maatschappelijke uitdagingen. Deze uitdagingen vragen nu om aandacht en actie. Ik hoop op regionaal niveau te kunnen bijdragen aan uitdagingen zoals welzijn, woningnood, klimaatveranderingen en kansen(on)gelijkheid. 

  • Purmerend
  • Hoorn
  • Zij/haar

Al van jongs af aan voel ik een grote maatschappelijke betrokkenheid en gezien de huidige uitdagingen waar we met elkaar voor staan, is actief worden als commissielid voor mij op dit moment een logische vervolgstap. Het mooie aan lokale politiek vind ik dat je de invloed ervan in je directe leefomgeving terugziet.
 
Laten we met elkaar, en alle inwoners van Hoorn in gesprek blijven. Alleen zo komen we verder met elkaar en kunnen we verbinding maken met elkaar. Tien jaar geleden ben ik mijn hart aan Hoorn verloren – een mooie stad waar ik trots op ben. Ik hoop er samen met D66 Hoorn een nog mooiere stad van te maken. 

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het centrum van Hoorn, met name de terrassen op de Roode Steen en het vernieuwde Kerkplein. Dit zijn plekken waar ik graag samenkom om andere mensen uit mijn stad te ontmoeten, onder het genot van goed eten en drinken.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Hoorn is een mooie stad met een rijke historie, maar ik denk dat het juist belangrijk is om ook naar onze toekomst te kijken. Laten we van Hoorn een aantrekkelijke stad maken voor iedereen, maar vooral voor jongeren, jongvolwassenen, en gezinnen met jonge kinderen. Onze jeugd heeft de toekomst. Een Hogeschool zou een aanwinst zijn in Hoorn. 

Wat betekent D66 voor jou?

Vrij zijn in een inclusieve samenleving, waarin iedereen gelijke kansen krijgt. Goed onderwijs. Gratis kinderopvang. Toegankelijke zorg, zonder wachtlijsten. Betaalbare woningen voor iedereen, ook als dat betekent dat we hoger moeten bouwen. Een groene leefomgeving en een stad die aangepast is aan een veranderend klimaat. Laat iedereen vrij, maar niemand vallen. 

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Lokaal: De Hoornse kermis en de Open Monumentendag in Hoorn. Landelijk: Lowlands. Ik geniet van cultuur in haar breedste zin: ik maak graag muziek, bezoek het allerliefst concerten en festivals, en kan genieten van goede architectuur. De volgende keer dat je in Hoorn bent: kijk eens omhoog en verwonder je over al het moois dat onze stad te bieden heeft.

Favoriete quote: 

“In ons land leven zo ontzettend veel verschillende huidskleuren dat regenbogen onzeker naar beneden kijken als ze boven Nederland hangen” James Worthy