Formatie update

Zoals jullie misschien wel weten zit D66 Hoorn deze weken aan de formatietafel. Samen met HoornLokaal, GroenLinks, ÉénHoorn, CDA en de VVD gaan wij proberen een coalitie te vormen die Hoorn de komende 4 jaar vooruithelpt. Wij als D66 fractie zijn er trots op en blij mee dat we door de informateur zijn aangewezen als beoogd coalitiepartner.

Namens D66 zit ik, als fractievoorzitter, samen met Arthur Helling in het onderhandelingsteam. Arthur is onze huidige wethouder en ook onze wethouderskandidaat. 
 
De formatie heeft het stadium van de diepe inhoudelijke onderhandelingen bereikt. Onder het mom van ‘een broedende kip niet storen’ zullen jullie de komende weken misschien even weinig nieuws naar buiten horen komen. Weet dat Arthur en ik deze maand bijna dagelijks aan de gang zijn, met ons verkiezingsprogramma onder de arm, om het D66 geluid zo hard mogelijk te laten weerklinken in een eventueel akkoord. Maar weet ook dat dit als kleinste partij van de 6(!) beoogde coalitiepartijen niet altijd mee zal vallen. 
 
Uiteindelijk mogen jullie, als leden van D66 Hoorn, natuurlijk allemaal je mening geven over het eindresultaat. Als er een conceptakkoord ligt is het aan jullie om ons fiat te geven, of ons terug te roepen als we echt grote steken hebben laten vallen.
 
Voor vragen over het proces kun je mij altijd benaderen.
 
Vriendelijke groeten,
 
Niek Heijne, fractievoorzitter