Campagne Europees Parlement 2024

Ook vanuit Hilversum gaan we weer aan de slag met campagne voeren voor de verkiezingen voor het Europees Parlement. Het is belangrijk dat we op straat duidelijk maken dat D66 meedoet. Alle hulp is welkom!
Op deze pagina vind je de actuele informatie.

Aanmelding graag via Annemarie den Daas

zaterdag 1 juni
Regiozwerm, de bus en lokaal

Ook op 1 juni is er een politieke markt in Hilversum waar we met een stand staan. Tussen 11 en 12 komt de Noord-Holland campagne bus langs, dus dan willen we graag zoveel mogelijk leden hier aanwezig hebben! Kom vooral ook!
We verwachten Jan Paternotte, Brigitte van den Berg (#3 op de lijst), Ellen Mok (#4 op de lijst), Willemijn Aerdts (lid 1ste kamer), partijvoorzitter Victor Everhardt en nog een paar anderendiverse Europese, provinciale en landelijke politici naar Hilversum. Leuk moment om ze eens te ontmoeten!

We gaan daarnaast ook weer de andere afdelingen in Gooi- en Vecht helpen bij de “zwerm”. Planning:
9:30 – 10:30 u markt Naarden
11:00 – 12:00 u Hilversum Groest / centrum,
met mensen uit de campagnebus
13:00 – 13:45 u centrum Blaricum (met de eigen Campagne Kar)
14:00 – 16:00 u Bussum bij de Hema

Weet je nog niet helemaal zeker of en hoe laat je erbij kunt zijn? Neem toch al even contact op met Annemarie of Liliane (06 46332387)!

maandag 3 – donderdag 6 juni

Op de dagen vlak voor de verkiezingen staan we in de spits rond de stations. Zo zijn we voor veel mensen zichtbaar. Niet alleen D66 staat daar dan, maar vaak ook nog andere partijen. Best gezellig…

De spitstijden zijn van ca 7:00 – 9:00 u, en 16:30 – 19:00 u

Hoe werkt dat campagne voeren eigenlijk

Zichtbaarheid is het belangrijkst. We lopen rond, spreken soms iemand aan om op te roepen vooral te gaan stemmen. Soms knopen mensen een gesprekje aan, maar dat blijft vrijwel altijd beperkt tot het benoemen van een paar belangrijke punten en wat dan de rol van het Europese Parlement zou moeten zijn. Onze ervaren leden zijn hier al erg handig in, dus je kunt die gesprekken ook aan hen overlaten.

Kleding en ander spul

Om goed zichtbaar te zijn trekken we zo mogelijk campagne kleding (t-shirts, shawls en jassen) aan, doen D66-speldjes op, kleuren we de stands groen en hangen we vlaggen op.
Sommigen hebben eigen D66 kleding, en daarnaast heeft de afdeling wat jassen, t-shirts en paraplu’s beschikbaar. Meld bij aanmelding even of je zelf iets hebt of graag wil lenen. Je kunt eventueel zelf kleding en spullen bestellen op de website van D66.

Heb je kleding of campagnespullen beschikbaar voor de afdelingsvoorraad, dan kun je die bij Liliane inleveren!