Jarno Deen

Jarno Deen (1982) is sinds 2022 de fractievoorzitter van D66 Hilversum. Hij werkt als strategisch adviseur bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

  • 41 jaar
  • Hoorn
  • Hilversum
  • Hij/hem

Ik ben actief geworden voor D66 om Hilversum een beetje te leren kennen toen ik hier in 2010 kwam wonen. Ik heb hart voor de publieke zaak, werk al jaren als ambtenaar en maak hier ook een podcast over. Ik wil nu graag mijn steentje bijdragen aan hoe Hilversum er nu en in de komende jaren uit komt te zien. Voor mijn buurt, voor alle Hilversummers en natuurlijk voor mijn gezin.

Motivatie

Ik werk met veel plezier voor de publieke zaak en hoop ook in Hilversum een goede bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van Hilversum.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het Gooisch Natuurreservaat: hier ga ik graag wandelen met het gezin en fietsen met mijn gravelbike of mountainbike
Mijn straat in de Bloembuurt. Een gezellige straat met het leukste straatfeest van Hilversum en veel nabuurschap.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Hilversum kan nog veel mooier. Meer groen in de stad, meer goede woningen voor jong en oud en volop mogelijkheden voor iedereen om mee te doen. Hierbij hebben we voldoende respect voor de huidige kwaliteiten maar ook oog voor nieuwe. Hilversum is volop in ontwikkeling!

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Betere verbinding tussen de gemeente, de raad en de inwoners
  • Transparantie in wat de gemeente uitvoert in de publieke ruimte zodat iedereen hier aan kan bijdragen
  • Meer ruimte voor de fiets

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij een partij die met een positieve blik kijkt naar de toekomst en kansen ziet en deze actief nastreeft. D66 is een partij die verder kijkt dan morgen en samen tot de beste oplossing wil komen. Het gaat er daarbij om dat iedereen de kans krijgt om zichzelf te zijn (of te worden) maar dat er wel ruimte is voor ondersteuning als dat nodig is. In de jaren ’90 was mijn favoriete kamerlid Boris Dittrich en zijn motto: ‘een optimist tot in de kist” spreekt me nog steeds erg aan.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Ik lees graag en best veel. Ik noem er daarom twee:
De meeste mensen deugen van Rutger Bregman: Een inspirerend boek over de noodzaak om met een positieve blik naar de wereld te kijken. The Other Hand van Chris Cleave (in het Nederlands heet dit boek de kleine bij). Een heel indrukwekkend boek over hoe we omgaan met mensen die vanuit een ander land vluchten om het in Europa beter te hebben.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je daar graag heen?)

Ik fiets graag en dan ook georganiseerde tochten. Zo heb ik in 2023 voor de derde keer de Gooische 200 gefietst en kom ik ook graag bij de LtD Gravelraid. Een weekend fietsen in de Eifel met live muziek, lekker eten en een flink stuk fietsen door de natuur. Heerlijk!

Concerten: Ik ben onlangs naar een concert van LA Priest geweest in Amsterdam en er waren 4 hele leuke coverbands in de Vorstin met bands uit mijn jeugd (Pearl Jam, Foo Fighters, Nirvana). De Vorstin is natuurlijk een prachtige plek in Hilversum om van muziek te genieten.