Beleidsplan GNR

Waar het in essentie ging of de vraag hoe het GNR realistisch om gaat met het werven van fondsen. Wij vroegen om in ieder geval voorzichtig te begroten op die te werven fondsen.

Zienswijze

Het Gooisch Natuur Reservaat beheert veel van het groen in onze regio in opdracht van de diverse gemeenten. Daarom leggen ze hun beleidsplan voor aan de gemeenteraad voor een zienswijze en nemen ze die feedback mee in hun definitieve plan.

Voorzichtig begroten

De discussie ging minder over het beleid voor het beheer van het groen en meer over de mate waarin dit zich verhoudt tot recreatie en geld. Want de taak van het GNR is tweeledig: instandhouding van het natuurschoon en de ontsluiting voor het publiek. Maar dat kost geld en dat wordt voor een deel gedekt door fondsenwerving door het GNR. En daar heeft het GNR zich hele hoge ambities gesteld. Nu gunnen we het GNR natuurlijk hier het gewenste succes in, maar D66 heeft in een amendement wel gevraagd hier voorzichtig op te begroten, zodat het niet tot grote teleurstellingen leidt als die fondsen doelstelling niet gehaald wordt. Dit amendement is aangenomen.