Pim van den Brink

Als vrijwilliger bij de Regenboog in Amsterdam had ik een jaar lang veel contact met Stefan. Vanwege zijn gezondheidssituatie leeft hij van een uitkering. Stefan en ik hadden een gedeelde interesse in duurzaamheid, en hadden het hier vaak over tijdens onze gesprekken. Zo vertelde hij dat hij in de winter de kachel niet gebruikte omdat hij op deze manier zowel geld bespaarde als minder CO2 uitstootte. Als gevolg hiervan zat hij in hartje winter de hele dag met zijn jas aan in huis. Het ontroerde mij dat iemand in Stefan z’n positie zo begaan was met de impact die hij heeft op het klimaat. Dit heeft mij geïnspireerd om ervoor te strijden dat we bij de verduurzaming van onze maatschappij niemand laten vallen. De mogelijkheid op een duurzaam huis en leven zou niet afhankelijk moeten zijn van je portemonnee, maar is een recht voor iedereen.

  • 32 jaar
  • Nijkerk
  • Hilversum
  • Hij/hem

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De heide:
Omdat dit de ideale plek is om je hoofd even helemaal leeg te maken

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Hilversum heeft ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen, maar minder realistische plannen hoe deze bereikt moeten gaan worden. Hier valt nog veel te winnen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Ambitieuzere warmtetransitievisie
  • Vergroten van de maatschappelijke verdraagzaamheid
  • Gedragen participatieproces bij de vernieuwing van 1221

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij de samenvoeging van twee kernwaarde die voor mij Nederland maken tot wat het is. Ten eerste het belang van individuele vrijheid. Iedereen moet de ruimte krijgen om zelf te kunnen bepalen wie je wilt zijn. Tegelijkertijd impliceert het woord samenleving dat er een ook onderlinge afhankelijkheid zit tussen mensen. Vrij leven kun je niet alleen. Door een goede opleiding en een sociaal vangnet geven we iedereen de kans om zelf te ontdekken waar je heen wilt, met de wetenschap dat je geholpen wordt als dat nodig is. Pas dan ben je écht vrij. Oftewel: laat iedereen vrij, maar niemand vallen.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

The Tao of Pooh van Benjamin Hoff
Omdat de schrijver op hele toegankelijke manier aan de hand van verhalen over Winnie de Poeh je mee neemt in de wereld van het Taoïsme. Hier heb ik veel inspiratie opgedaan over hoe je om kunt gaan met de alledaagse uitdagingen van het leven.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

De film Spencer in het filmtheater. Omdat het af en toe heerlijk is om mee genomen te worden in een totaal andere wereld.