Beeld: Michiel Schimmel

Michiel Schimmel

Michiel Schimmel is sinds 2020 bestuurslid van D66 Hilversum, momenteel als secretaris.

  • 29 maart 1990
  • Hilversum
  • Hij/hem

Ik woon sinds 2019 in Hilversum en ben sinds 2020 lid van het bestuur van D66 Hilversum. Ik werk sinds 2014 als strafrechtadvocaat in Bussum met als specialisatie het strafrecht en de bestuurlijke handhaving.
Ik ben geboren en getogen in het Gooi en sinds 2019 woon ik met mijn vriendin en zoon in Hilversum-Noord. Naast mijn werk ben ik vrijwilliger bij diverse rechtswinkels en Scouting Arrowe.

Waar wil jij je als secretaris voor inzetten

Ik wil ervoor zorgen dat de partij een goed lopende organisatie blijft met een gezonde interactie tussen haar politici en de leden. Verder wil ik dat men op een gezellige manier ervoor zorgen dat iedereen die dat wil, zich politiek kan verbeteren door D-cafés, lezingen en ook de gewone borrel.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is een van de weinige partijen die vierkant staat voor de rechtsstaat en de rechtsbescherming van de burgers, daarnaast is het de enige serieuze partij die begrijpt hoe belangrijk een gezonde Europese samenwerking is. Deze facetten hebben mij er destijds toe gezet om lid te worden en lid te blijven en draag daar graag mijn steentje aan bij.

Lievelingsplek in Hilversum (en waarom)?

Ik ga graag uit eten en ben dan ook zeer gelukkig met hoe goed het gaat met de horeca in Hilversum. De grootste verbetering sinds ik een kind was is Foodhall Mout, en daar zie je me dan ook regelmatig. Verder pak ik graag een filmpje in zowel de Vue als het Filmtheater en vind ik het Raadshuis het mooiste gebouw van Nederland.

Wat is je favoriete boek?

Een van de lastigste vragen die ik me kan voorstellen, maar ik denk The Nix van Nathan Hill, een boek over een complexe familierelatie met desalniettemin fragmenten waar je alleen maar vrolijk van kan worden.