Hein Jaarsma

Hein Jaarsma - Beeld: Eigen fotograaf

Hein Jaarsma (1962) is sinds 2014 gemeenteraadslid in Hilversum. Hiervoor was onder andere voorzitter van de Jonge Democraten en wethouder stadsdeel Rivierenbuurt in Amsterdam.

  • 61 jaar
  • Vriezenveen
  • Hilversum
  • Hij/hem

Wonen waar een van de twee werkt was de conclusie na enige maanden zoeken naar een grotere woonplek in en om Amsterdam. Aldus kwam ik in het kielzog van mijn vrouw naar Hilversum. Ook voor mij een handige plek, want het halve land goed bereikbaar. En beter nog, een fijne plek om te wonen, kinderen opvoeden, aan sport en cultuur te doen. Hoewel met dat laatste nog wel wat te doen is. Ik zet me graag in voor wat ons bind, het samenleven in Hilversum beter maakt. Voor jong en oud, voor een plek voor ieder om mee te doen, voor een vitale samenleving.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De Bussumse hei om 8 uur ’s ochtend, met rijp op planten of flarden mis over de grond. Mijn tuin, met het spelende carillon van het raadhuis op de achtergrond waarin de beiaardier zich verkiest in zijn spel. Of de nazit in een luie stoel in het filmtheater.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Doorgaan en steeds beter worden als veelzijdige, middelgrote stad in het groen

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Evenwichtige groei om het huisvestigingsprobleem te verminderen (dus met oog voor sociale verbanden en bereikbaarheid).
  • Meer mensen actief in de maatschappij, lees, aan het werk als dat kan.
  • Dialoog in de stad, tussen mensen en groepen, verbeteren.

Wat betekent D66 voor jou?

De radicale democratisering van de maatschappij is mijn eerste drijfveer, iedereen een stem, iedereen een plek. Dat is verrijkend voor ons allemaal. Van de D66 richtingwijzers spreekt ‘prestatie belonen, welvaart verdelen’ mij het meest aan. Daar maak ik me persoonlijk en maatschappelijk sterk voor.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

‘Het laatste boek waar ik van onder de indruk was, waar ik een maand mee in mijn hoofd loop. ‘ Niet perse mijn favoriete boek maar ‘Het verslag van Brodeck’ was zo’n boek.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Claudia de Breij, Hier ben ik. Verjaardagscadeautje van mijn vrouw, gelukkig de matinee die onder de corona beperkingen nog juist door kon gaan.