Annette Wolthers

Annette Wolthers (1970) was van 2018 tot 2022 wethouder in de gemeente Hilversum op het gebied van onderwijs, werk & inkomen, verkeer, organisatie, Arenapark en Kerkelanden. Sinds 2021 is ze de lijsttrekker van D66 Hilversum voor de gemeenteraadsverkiezingen. Na deze verkiezingen verliet zij de Hilversumse politiek.

  • 53 jaar
  • Baarn
  • Hilversum


Ik had nooit gedacht in de politiek verzeild te raken, maar het is gebeurd en het heeft me gegrepen. Ik vind politieke tegenstellingen niet interessant, maar juist met elkaar op weg zijn om Hilversum mooier en beter te maken. Met en voor mensen aan de slag vanuit een gedeelde visie en daarin van betekenis zijn. Doelen en resultaten behalen, dat drijft mij.                  

Motivatie

Het is prachtig en eervol om met Hilversummers voor Hilversum te werken aan verbinding en verbetering in en voor onze eigen directe omgeving.         

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De natuur rondom de Hilversumse Meent. Het MCO: het best bewaarde geheim van Hilversum: hier werkte vroeger mijn opa, nu worden er prachtige concerten in een intieme sfeer gegeven. Het raadhuis: het is elke dag een genot hier te mogen zijn  

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Kansen voor Hilversum liggen van 2022 tot 2026 op het gebied van kansengelijkheid, wonen en duurzaamheid. Maar ook cultuur mag een impuls krijgen! 

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Echt werk maken van duurzaamheid
  • Investeren op de ruimtelijke ontwikkeling door binnenstedelijk woningen, bedrijfsruimten en groen toe te voegen op een wijze die de kwaliteit van de stad recht doen
  • Zorg dragen voor echte gelijke kansen voor elk Hilversums kind 

Wat betekent D66 voor jou?

Ik heb mijn hele leven op D66 gestemd. Het redelijke, het positieve en het niet al te radicale spreken mij aan. De slogan “we laten iedereen vrij, maar niemand vallen” is mij op het lijf geschreven.    

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Ik heb er meerdere: Onder andere Het waterhoentje van Tristan da Cunha van Albert Beintema, Congo van David van Reybrouck, Zes maanden in de Syberische wouden van Sylvain Tesson. Allemaal boeken over hoe samenlevingen elders op de wereld functioneren.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je daar graag heen?

Helaas is dat door corona veel te weinig gebeurd, maar het laatst bezocht ik de voorstelling Dead & Breakfast van de Fusie in Hilversum. Een prachtig gespeelde “Whodunnit”!